Ariel Nomad: Atomgyors terepes

A világ egyik leggyorsabb és egyben legszókaroztatóbb autóját készítette el a brit Ariel gyár, amikor piacra dobta Atom sportkocsiját. A minimalista, száguldásra kihegyezett járműnek most testvére született. Talán nem véletlen az időzítés sem, hiszen két kontinensen is tereprali versenyt tartanak jelenleg, így az off-roadosított változatra, a Nomadra talán most még többen kapják fel a fejüket.

Ariel NomadMivel a Nomadot is hasonló filozófia szerint tervezték, mint az Atomot: minimalista felépítés, maximális vezetési elmény, maradt a csővázba bújtatott, középmotoros elrendezés, de a terepjáráshoz igazodva sokkal masszívabb vázat kapott a Nomad, és az utasokat borulás esetén egy bukókeretként meghajtogatott csőváz is védi.

Ariel NomadA Nomad hajtását egy 2,4 literes Honda motorra bízták, amely 235 lóerős teljesítményének és a 670 kg-os karosszériának köszönhetően meglepően fürgén mozgatja a masinát, hiszen számokra váltva a menetteljesítményt, álló helyzetből 3,4 másodperc alatt futja le a 100-as sprintet a Nomad, végsebessége pedig 200 km/h, de ez bőven több annál amit terepen ki lehet, ki kell használni.

Ariel NomadA kocsit a Birminghami Motor Show-n mutatta meg a gyár, a sorozatgyártás a nyáron indul majd meg, a Nomad ára pedig 27,5 ezer angol font, kb. 11 millió forint lesz.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?