Aston Martin Vantage GT12 Roadster: Versenykabrió

Mit tegyünk, ha szeretnénk egy GT3-as teljesítményű Aston Martint ugyanakkor szeretnénk átélni azt az érzést is, ahogy a légáramlatok a hajunkba fúrnak? Leengedhetjük az ablakot, vagy lemondunk a legendás brit sportkocsiról? Mostantól nem kell választani az Aston Martin ugyanis bemutatta a Vantage GT12-es roadster változatát.
Aston Martin Vantage GT12 Roadster

A GT12 Roadster az Aston Martin Advanced Operations csapatának legújabb alkotása, a végeredmény minőségével kapcsolatban pedig semmi kétségünk sem lehet, hiszen a csapat nevéhez olyan autók fűződnek, mint a Vantage GT12 coupe, a Vulcan, vagy a One-77. A koncepció középpontjában az egyedi vásárlói igények kielégítése állt, melyhez az Aston teljes design és mérnöki képességeit felhasználták. Az új Vantage GT12 Roadster ugyanazon a 592 lóerős 6 literes V12-es szívómotor köré épül, mint amit a kupé is használ. A motorhoz egy hétsebességes Sportshift III kormányról is vezérelhető automatikus váltó csatlakozik.

Aston Martin Vantage GT12 Roadster

A tető és a nagy hátsó szárny hiánya, valamint a könnyebb egyedi fényezés miatt a Vantage GT12 Roadster nem néz ki olyan sportosan, mint a GT12 Coupe, ugyanakkor könnyebb nála. A súlycsökkentésben a motortérben alkalmazott magnézium ötvözetek és a titán kipufogórendszer is sokat segített. A hátsó szárny hiánya ellenére a GT12 Roadster megkapta a V12 Vantage standard aerodinamikai elemeit, így közös az első spoiler, a hátsó diffúzor és az első kerekek mögötti légkiömlő is.

Aston Martin Vantage GT12 Roadster

A kabriósítás érdekében az aerodinamika mellett a futóművet is át kellett dolgozniuk a mérnököknek, hogy az autó teljesítményét a nyitott változat esetében is maradéktalanul ki tudják használni a tulajdonosok. Mindezt Michelin Pilot Super Sport gumik, és rengeteg szénszálas elem egészíti ki kívül és belül.

Aston Martin Vantage GT12 Roadster

„Az Aston Martin növekvő hírneve komoly hozadék a tulajdonosok számára, és ezt olyan autókkal alapoztuk meg, mint a CC100 Speedster Concept, vagy a One-77 – nyilatkozta David King az Aston Martin alelnöke. – A Vantage GT12 és Vantage GT8 modellek pedig jól mutatják, hogy meddig tudtunk elmenni a sorozatgyártású modelljeinknél. A GT12 Roadster az első, ami kombinálja ezt a tudást, és mindössze 9 hónapra volt szükségünk, hogy megvalósítsuk a vásárlóink álmait és megépítsük ezt a gyönyörű autót.”

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?