BAC Mono: A közúti versenyautó

BAC Mono: A közúti versenyautó
A nagy teljesítményű sportkocsik a sokszor jelentős tömegük okán gyakran nem tudják ugyanazt az érzést nyújtani, amit egy versenyautó. Néhány kis cég megpróbálja megmutatni, hogy milyen is lenne egy Formula-1-es autóval száguldozni az utcákon.

A Briggs Automotive a BAC Mono személyében pedig egy igazán „halálos” szörnyeteget szabadított rá a közutakra. A lenyűgöző együléses autó karosszériája kiváló minőségű szénszálas kompozitból készül, a 3952 milliméter hosszú, 1836 milliméter széles és 1110 milliméter magas autó menetkész tömege így mindössze 1190 font (535 kilogramm).

BAC MonoA BAC Mono lemezei alatt minden ízében Formula-1-es technika lapul. Állítható Sachs felfüggesztés, 295 milliméteres, négydugattyús hűtött AP Racing fékek, a tulajdonosra öntött versenyülések. A sebesség démonába egy 2,3 literes, négyhengeres motort szereltek, ami egy hatsebességes Hewland váltón keresztül adja le az erejét. Az autó végsebessége a 280 lóerős Cosworth motornak köszönhetően pedig eléri a 170 mérföld/órát (273 km/h), aminél azért vannak gyorsabb sportkocsik is, de a BAC Mono 0-ról 60 mérföldre való 2,8 másodperces gyorsulási adatával már nem sokan képesek tartani a lépést.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?