Beetle Sunshinetour 2014: tízéves jubileum

Augusztus 15-én tizedik alkalommal gyűlnek össze a Beetle, New Beetle és Bogár rajongók a Keleti-tenger partján, hogy együtt ünnepeljenek egy hatalmas, a Bogár körül forgó partin.

Összesen 400 járművet, valamint akár 4000 vendéget és nézőt vonz minden évben ez a rajongói találkozó, így az évről évre ismertebbé és nagyobbá válik. Annak érdekében, hogy minden gömbölyű Volkswagen számára elegendő hely jusson, idén elsőként a túra a lübecki repülőtérről indul, míg a kirajzás végcélja a travemündei Brügmanngarten. Az Urban Beach együttes által játszott élőzene mellett a Projekt Caramba und DJ is hallható lesz, és idén ismét fellép zenekarával Ole Feddersen. Ő és Nathalie Dorra egyaránt tagja Udo Lindenberg „Pánikcsaládjának” és többek között az „MTV Unplugged Udo Lindenberg – Live aus dem Hotel Atlantic” sikerprodukcióban is közreműködtek.

 Beetle Sunshinetour 2014Ám az ünnep igazi sztárjai valójában a rajongók és az ő kultikus járműveik. A több száz, hat évtizednyi korszakot felölelő gömbölyű Volkswagen közül a privát szervezésű rajongói fesztiválon megválasztják a „Legszebb Strandbogarat” is. A résztvevők ruházata mellett az autóké is a Sunshinetour különlegességei közé tartoznak. Mindegy, hogy csillogó Bogár, horgolt Bogár, Rock’n Roll Bogár vagy strand Bogár, a téma szabadon választható, a cím elnyerésénél a legeredetibb megvalósítás dönt. „Még mindig újra és újra lenyűgöz, milyen hatalmas kreativitással és lelkesedéssel alakítják igazán sajátjukká a résztvevők a járműveiket” – mondja Gaby Kraft, a találkozó szervezője.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?