Bentley Continental GTC: Tökéletesítve

A Genfi Autókiállításra a Bentley a Bentayaga SUV premierje mellett a Continental GT sportkupéjának egy még erősebb és exkluzívabb változatával készül.A Continental GT W12-es, 6 literes, duplaturbós erőforrásának a teljesítménye 567 lóerőről és 700 Nm-es nyomatékról 582 lóerőre és 720 Nm-re nő.

A változtatások következtében ráadásul a Continental GT nem csak megőrzi a helyét a legerősebb sportkocsik mezőnyének élvonalában, de a mérnököknek az üzemanyag-hatékonyság területén is sikerült előrelépniük. A Continental GT fogyasztása köszönhetően a részterhelés mellett hat hengert lekapcsoló új motorvezérlésnek 5 százalékkal csökkent, így a dúsgazdag tulajdonosok 14,5 literes átlagfogyasztás helyett mostantól 14,1 literrel is eljárhatnak az autóval.

Bentley Continental GTCTermészetesen a mérnökök a motor mellett a Continental GT külső és belső formájához is hozzányultak. A GT így egy új lökhárítót, kisebb hűtő radiátort és sárvédőt kapott, de a hátsó lökhárítót és csomagtartófedelet is áttervezték a jobb aerodinamikai tulajdonságok érdekében.

Bentley Continental GTCÚj még a hátsó diffúzor is, valamint a 20, illetve 21 collos könnyűfém kerekek. Belül pedig a Bentley tulajdonosok kényelmét a nagyobb, recézett váltófülek, a fedélzeti Wi-Fi rendszer, új műszer számlapok, áttervezett LED világítás, újfajta bőr és Alcantara kárpitozás növeli.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?