BMW 507 Roadster: Elvis kocsija visszatért

A BMW Group Classic büszkén mutatja be a Rock ’n’ Roll királyának teljesen felújított legendás roadsterét, amely a hatalmas népszerűségnek örvendő kaliforniai klasszikusautó-kiállításon gurul ki első ízben a nagyközönség elé, több mint fél évszázadnyi pihenés után.

BMW 507 RoadsterA napjaink egyik leglátványosabb klasszikusautó-kiállításaként ismert Pebble Beach Concours d’Elegance látogatói idén egy világraszóló járműipari ikon ragyogó visszatérésének lehetnek szemtanúi: a BMW Group Classic bemutatja Elvis Presley teljesen felújított legendás BMW 507 roadsterét, amelyet a Rock ’n’ Roll királya a Németországban teljesített katonai szolgálata alatt használt. A különleges autónak ezután nyoma veszett, és közel ötven éven át úgy tűnt, hogy soha többé nem gurul már vissza a reflektorfénybe.

BMW 507 RoadsterA BMW Group Classic 2016. augusztus 21-én első ízben mutatja be a nagyközönségnek eme legendás roadstert, amelyet a bajor gyártó müncheni műhelyében közel két teljes éven át restauráltak, hogy visszanyerje hamisítatlanul eredeti állapotát.

BMW 507 RoadsterA 70079-es alvázszámot viselő BMW 507 roadster kívül-belül pontosan olyan formában gurul majd ki a népszerű klasszikusautó-kiállítás látogatói elé, mint ahogyan tette azt 1958. december 20-án, a katonaként szolgáló Elvis Presley-vel átélt első közös vezetési élmény előtt: Feather White tollfehér fényezéssel, 150 lóerős V8-as benzinmotorral, középagyas keréktárcsákkal, fekete-fehér utastérrel és Becker Mexico rádióval.

BMW 507 Roadster„A lehetőség, hogy egy teljes körű felújítás során visszahozzuk a Rock ’n’ Roll királyának BMW 507 roadsterét, mindezt ráadásul úgy, hogy munkánk az előző tulajdonos, Jack Castor kívánságaival minden apró részletben egyezik, az összes résztvevő számára egy valóra vált álommal ért fel” – nyilatkozta Ulrich Knieps, a BMW Group Classic igazgatója. „Egy kivételesen lenyűgöző projekten vagyunk túl, amelynek végeredménye nem csupán az egyik legnagyobb büszkeségünk, de olyan munka, amely láttán Jack Castor is kétség kívül el lenne ragadtatva” – tette hozzá.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?