Bremont Lightweight E-Type: Csak az autóhoz jár!

Bremont Lightweight E-Type: Csak az autóhoz jár!
1963-ban a Jaguár hozzálátott a GT E-Type projektjéhez, amelyben a legendává vált E-Type sportkocsi könnyített, alumínium karosszériás, limitált sorozatát kívánták piacra dobni. A tervek szerint 18 autót építettek volna meg az eredetinél 114 kilogrammal könnyebb alumínium karosszériával, de végül csak 12 különleges E-Type készült el. Most több mint 50 évvel később azonban a Jaguár úgy döntött, hogy a 6 eredeti karosszériát felhasználva befejezi a projektet.

Bremont Lightweight E-TypeA Jaguár az eredeti specifikáció alapján építi meg a hat Lightweight E-Type-ot, az autók mozgatásáról így egy soros hathengeres, 3.8 literes motor gondoskodik majd. A különös vállalkozás tiszteletére pedig a neves sportkocsigyártó partnere, a szintén brit Bremont óragyártó manufaktúra egy limitált kiadást dob piacra Bremont Lightweight E-Type néven.

Bremont Lightweight E-TypeA termékeivel az utóbbi időben több rangos díjat is szerző Bremont céget a repülőgépek, a jachtok és a drága órák iránt rajongó Nick és Giles English 2002-ben alapította. A különös ötleteiről híres testvérpár pedig most azzal állt ellő, hogy a hat új Lightweight E-Type tulajdonosnak felajánlott egyet-egyet a limitált kiadású Bremont Lightweight E-Type órájából.

Bremont Lightweight E-TypeA 43 milliméter átmérőjű óra fekete számlappal készül, amelynek megalkotásánál a Jaguár E-Type fordulatszámmérőjét vették mintául. Az óra és a sportkocsi közötti hasonlóságnak ezzel még nincs vége, a Bremont exkluzív termékének tokja ugyanis pontosan ugyanolyan színt kap, mint a Jaguár karosszériája, az óraszíjnál pedig ugyanazt a Connolly bőrt alkalmazzák, amiből az E-Type belseje is készül. A különleges óra megalkotói minden részletre gondosan ügyeltek, így a Bremont Lightweight E-Type alakja a Dunlop egykori versenyabroncsaira hajaz, míg az átlátszó hátlapon az óra mechanikája mellett a háromküllős sportkormány motívuma is feltűnik.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?