Burton European Open: Művészi illusztrációkkal

Burton European Open: Művészi illusztrációkkal
A MINI idén ötödik esztendeje a Burton European Open snowboard-verseny hivatalos partnere, amelynek 2015-ös felvonását január 29. – február 1. között rendezik meg Svájcban. A lejtős pályákon és a félcsövekben bemutatott látványos snowboard-trükkök hagyományteremtő kiegészítéseként a MINI egy újfajta kreatív ágat hozott létre: a hófödte magaslatokban zajló versenyek páratlanul egyedülálló művészeti tábla-installációit.

Geoff McFetridgeA MINI ezúttal a kanadai illusztrátort és animátorművészt, Geoff McFetridge-et kérte fel a versenypályák melletti táblarendszer sajátos megalkotására, amely a versenyzők szemszögét tükrözi. Az együttműködés eredménye számos jelzőtábla nagyságú, egyedülálló művészeti grafika, amelyek ugyan egyértelműen azonnal felismerhetők, mégis új megvilágításba helyezik a snowboard-versenyzők hófehér világát.

Geoff McFetridgeA kanadai művész alkotásait a látványos egyszerűség jellemzi. Miközben a jelzőtábla-illusztrációk mindvégig a szimbolikus és az absztrakt megjelenítés között egyensúlyoznak, erőteljesen kommunikatív képalkotásukkal ösztönösen érzékeltetik jelentésüket.

Geoff McFetridgeAmíg a tavalyi évben Andreas Preis nagyvárosi illusztrátor rendkívüli munkáját, a snowboard-fesztiválra készített MINI Paceman SNOW BEAST modellt mutatta be a MINI a svájci Laax régió Crap Sogn Gion gleccserén megrendezett versenyen, addig idén Geoff McFetridge „szabadstílusú jelzőtábla-rengetegével” találkozik majd a verseny során a több, mint 300 induló.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?