Caterham Seven Sprint: A retró fénykora

A Caterham tervezési filozófiájára nem mondhatjuk, hogy túlságosan modern, azért nem meglepő, hogy legújabb járműcsodájukhoz visszamentek az időben egy kis inspirációért. Az új Seven Sprint a belépő szintű Seven 160 felépítését használja, azonban az egész autót a 60-as évek hangulata járja át.

Caterham Seven SprintA Sprint megjelenése része a cég 60 years of the Seven (azaz a Seven 60 éve – a szerk.) ünnepsorozatának, melynek csúcspontját egy találkozó fogja jelenteni a jövő évben, amit a Donington Parkban tartanak majd. A Seven Lotus 7-ként indult 1957-ben, a Caterham 1973-ig licenc alatt gyártotta a típust. A Seven Sprint célja a modern Seven sziluett és a 60-as évek tökéletes egyvelegének megalkotása. Persze a külseje nem sokat változott, de a porfestett alváz és keretek majdnem ugyanolyanok, mint a második szériás Lotus 7-nél láthattuk.

Caterham Seven SprintAz alvázon kívül a legnagyobb különbség a Seven 160-hoz képest a design részleteiben van. A különálló féklámpákat eltüntették, helyüket klasszikus osztott egységek vették át, amik gyönyörűen mutatnak a kipufogó fényes hangtompítójával, tárcsákkal és széles kerékjáratokkal. A klasszikus megjelenés garantált a hat választható színnek köszönhetően, melyeket az 1960-as palettán is elérhetőek voltak.

Caterham Seven SprintA külsejét nem érzed elég nosztalgikusnak? A belsejét biztosan annak fogod. A régimódi üléseket és elnagyolt kormánykereket gyönyörű piros bőrülések és faberakásos kormány váltották föl. Ez persze alapvető a legtöbb Caterham belső térnél, de ennél a modellnél különösen jól néz ki.

Caterham Seven SprintA motorháztető alatt sajnos semmi különlegesre nem kell számítanunk. A teljesítményt egy háromhengeres Suzuki motor adja, mely 80 lóerőre (60kW) és 107 Nm nyomatékra képes. Persze mi más illene a keskeny hátsó kerekekhez és ötsebességes sebváltóhoz. A Sprint ára közel 28 ezer font, így 10 ezer fonttal drágább, mint a mechanikailag azonos Seven 160. Az autóból csak 60 darabot fognak gyártani, Európában és az Egyesült Királyságban lesz elérhető.Caterham Seven Sprint

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?