Cirin RC: Üzemanyag nélkül

Cirin RC: Üzemanyag nélkül
A szobor szépségű Cirin RC a mechanikai tökéletességnek köszönhetően az üzemanyag nélküli autózás élményét nyújtja, a meghajtásáról ugyanis előfeszített gumiszíjak gondoskodnak.

A Max Greenberg által tervezett Cirin RC-ét 16 láb (4,8 méter) hosszú gumiszíjak hajtják, amivel pár száz métert akár 30 mérföld/órás (48 km/h) sebességgel képes megtenni, miközben szervoátétteleknek köszönhetően kormányozható és fékezhető is.

Cirin RC„Egy olyan autót szerettünk volna alkotni, ami egyesíti magában a mérnöki tudást és a művészi tervezést” – nyilatkozta Greenberg. „Az 1950-es évek Formula-1-es autóiból merítettünk, valamint az autó vázszerkezete egy madár csontvázára hasonlít. A vázszerkezet így könnyű és merev, ami ideális egy autó esetében.”

Cirin RCA mechanikai elrendezés kialakításának a megtervezéséhez a SolidWorks szoftverét használták, a gyártásra pedig a 3D nyomtatás technológiáját vették igénybe. Egy különleges por alakú nylon anyagból a lézeres színterezés módszerével készítették el az autó vázát. Az egyetlen kompakt elemből álló váz pedig nagyon szigorú tűréshatárokkal készült, aminek hála minimálisra sikerült csökkenteni a kötőelemek számát, ez pedig igen jó hatással van a térbeli váz torziós szilárdságára.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?