Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016: Új kategóriák

Gőzerővel folynak a világ legexkluzívabb és legtradicionálisabb járműszépségversenyének jövő évi előkészületei: a BMW Group Classic és a Villa d’Este luxusszálloda közös szervezésében 2016. május 20-22. között életre hívott Concorso d’Eleganza Villa d’Este zsűrije nyolc járműdíjazási kategóriát már meg is nevezett.

Concorso d'Eleganza Villa d'EsteA földkerekség legnagyobb autórajongóinak figyelme május második felében immáron hagyományosan az olaszországi Comói-tó partján elterülő Cernobbio városára irányul, ahol a varázslatos hangulatú Concorso d’Eleganza Villa d’Este egy hétvége erejéig évről évre egybegyűjti több évtized történelmi autócsodáinak és motorkerékpárjainak legkiemelkedőbb legendáit. A BMW Group Classic és a Villa d’Este luxusszálloda közös szervezésében életre hívott háromnapos esemény páratlan eleganciájával és szemet gyönyörködtető járműgyűjteményével a világ elsőszámú, klasszikus járműcsodákat felvonultató szépségversenye, amely az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak bemutatásával az autóipar jövőjébe is bepillantást enged. A május 20-22. között megrendezett 2016-os felvonás a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó égisze alatt gyűjti csokorba a kerekeken guruló műalkotásokat.

Concorso d'Eleganza Villa d'EsteA nemzetközi szakértőkből álló zsűri ezúttal is mindegyik autót és motorkerékpárt kategóriákba sorolja majd. A kilenc plusz egy bónusz várható díjazási osztályból hatot már korábban bejelentettek, a lista azonban most újabb két díjazási kategóriával bővült. A „GT feltámadása – A sportautó-tervezés virágzása, 1950 – 1975” elnevezésű kategória az öreg kontinens legnépszerűbb Gran Turismo modelljeit gyűjti majd csokorba, miközben a „Túlzásoktól vezérelve – az éjszaka legendái, 1975 – 1986” nevet viselő kategória képviselői a diszkóéjszakák és a reflektorfények aranykorát hozzák el a Comói-tó partjára. Ez utóbbi kategóriával a zsűri egy minden korábbinál szélesebb rajongótábor felé nyit, mialatt a viszonylag fiatal járműveknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít.

Concorso d'Eleganza Villa d'EsteA két vadonatúj járműdíjazási osztállyal a zsűri a 2016-os Concorso d’Eleganza Villa d’Este pázsitján felsorakozó járművek immáron nyolc kategóriáját megnevezte. A „Rali legendák – Egy különleges korszak hősei, 1955 – 1985” kategória három évtizednyi ralitörténelem leglátványosabb versenyautóit gyűjti össze; a „Merész kivételek – Mindent vivő megoldások” csoportja a dizájn és a technológia terén újítást hozó, rendkívül feltűnő és hevesen vitatott modelleknek biztosít teret; a világhírű gyártók és járműépítők különleges, főként az 1920-as és az 1950-es évek között napvilágot látott, egyedülálló példányai pedig a „Sur mesure et haute couture” – „Műértők ritkaságai” elnevezésű kategória égisze alatt gurulnak majd egymás mellé.

Concorso d'Eleganza Villa d'EsteA szakmai zsűri 2016-ban két különálló kategóriában idézi fel a háború előtti idők ikonikus négykerekűit. A „Háború előtti dekadencia – az autóipar fantáziájának fejlődése” elnevezésű díjazási osztály az 1920-as és ’30-as évek csillogó luxusautóiról szól majd, miközben a „Háború előtti sportautók – gyors és hivalkodó járművek” kategóriája ugyanezen korszak teljesítményre való törekvésének és sebesség iránti megszállott szenvedélyének állít emléket. A „Sztárok autói – Filmcsillagok az utakon” nevet viselő csoportba azok a járművek kerülnek, amelyeknek sikertörténete szinte egybeforrt egy-egy világhírű filmalkotással: a kategória Hollywood kerekeken guruló sztárjaitól és a színészek imádott autóitól lesz majd hangos.

Concorso d'Eleganza Villa d'EsteA 2016-os Concorso d’Eleganza Villa d’Este kilencedik és bónusz járműdíjazási kategóriáját egy későbbi időpontban hozza nyilvánosságra a világraszóló esemény zsűrije.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?