Fiat 500C Sessantesimo: 
Örökifjú

Az FCA 2017-ben ünnepli az ikonikus 500 modell hatvanadik születésnapját: a genfi kiállítás sztárja ennek kapcsán az exkluzív, korlátozott példányszámban gyártott 500 Sessantesimo (azaz „hatvanadik”) egy példánya lesz, amelyet egyedülálló vintage megjelenés és különleges tartalom – többek között kéttónusú fényezés és egyedi 16 colos könnyűfém keréktárcsák – jellemez.

A Fiat márka a Genfi Autószalonon indította útjára az önmagához mindig hű, ugyanakkor a korral mindig lépést tartó, ikonikus Fiat 500 hatvanadik évfordulója előtt tisztelgő ünnepség-sorozatot. Az 1957. július negyedikén, Torinóban leleplezett modell születésnapját a médián átívelő, internetes, rádiós és televíziós csatornákon futó kommunikáció alapozza meg, amelyet a legkülönfélébb kezdeményezésekkel – például a legcsodálatosabb európai tereket bejáró túrasorozattal – támogatnak meg, bevonva a múlt és a jelen Fiat 500-asainak rajongóit és gyűjtőit.

A projekt az „Örökifjú” szlogen égisze alatt a dizájn, az „500-mánia”, a művészet, a pop art és a reklám világát segítségül hívva bemutatja, hogyan őrizte meg időtlenségét a modell, felülemelkedve az aktuális divaton és trendeken. A jelentős mérföldkőnél elsőként a 60. születésnapra alkotott különkiadás köszönti a Fiat 500-ast.

A limitált széria Genfi Autószalonra időzített premierjével kezdetét vette az ünnepségsorozat, megerősítve az ikonikus Fiat sokoldalú személyiségét. A Fiat 500 az évek során sikeresen megőrizte egyedi személyiségét, miközben újra és újra eltérő, mindig exkluzív megjelenést öltött magára. Pontosan ez az örök ifjúság egyik titka. Nem is lehetne találóbb módon megünnepelni tehát az évfordulót, mint egy limitált szériával, egy megfizethető gyűjtői példánnyal, ami tökéletesen összhangban áll a modell azon szokásával, hogy hagyományosan egymásnak ellentmondó értékeket ötvöz.

A Fiat 500 60. évfordulós különkiadásának stílusa azonnal felismerhető, köszönhetően az olyan klasszikus stíluselemek modern újraértelmezésének, mint a puha tapintású műszerfal, az orron elhelyezkedő, krómbajuszok közé zárt, múltidéző embléma, vagy a motorházfedél króm díszítése. A megrendeléseket március 9-től fogadják a Fiat márkakereskedések. Az autót az EMEA térség legnagyobb piacain forgalmazzák, összesen 560 példányban. A limitált széria minden egyes példánya eredetiség-igazolással kerül forgalomba.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?