Ford Mustang: A Mustang 50 éve

  • 50 éves klasszikus
  • 50 éves klasszikus
  • 50 éves klasszikus
  • 50 éves klasszikus
  • 50 éves klasszikus
Hatalmas ováció és tapsvihar fogadta, amikor a Ford világszintű ügyvezető elnöke, Bill Ford a média meghívott képviselői, valamint a márka európai márkakereskedői és a vállalat európai felsővezetői előtt leplezte a lenyűgöző új Ford Mustang-ot, az elsőt a modell közel 50 éves története során, amelyet Európában is forgalmaznak majd.

A Barcelonában megrendezett különleges “Go Further” eseménnyel párhozamosan, azzal egyidőben még további három kontinens öt nagyvárosában lépett színre az új, globális Ford Mustang. A kupé és kabrió változatban készülő új modell világszínvonalú teljesítményt és kidolgozást kínál, az autó karcsú formája a klasszikus Mustang-dizájnt idézi.

1964-es bemutatása óta több mint 9 millió Mustang talált gazdára. A világ legtöbb Facebook-lájkját begyűjtő autó, a Mustang több ezer alkalommal szerepelt filmekben, tévés produkciókban, zenei klipekben és videojátékokban – és nem mellesleg egyike annak a 25 modellnek, amelyeket a Ford a következő öt év során vezet be az európai piacon.

A Ford Mustang kabrióhoz alapáron többrétegű szigeteléssel kialakított vászontető jár, ami nemcsak elegáns megjelenést biztosít, hanem a kellemetlen zajokat is kiszűri az utastérből. Hátrahajtott tetővel a kabrió előkelően karcsúnak tűnik. A tágas utastér repülőgépeket idéző cockpitján az autós nagyméretű, jól átlátható műszerekről olvashatja le az adatokat, és ergonomikusan elhelyezett, kellemes tapintású kezelőszervekkel vezérelheti az autó berendezéseit. A jármű szélességének és az új hátsó futóműnek köszönhetően az utasok váll- és csípőtere igen tágas, az átgondolt formájú csomagtérben pedig két golfzsák is elfér.

A Ford Mustang megjelenése, mozgása és hangja egyszerűen zsigeri élmény. A Ford jól ismert, több mint 426 lóerős és 529 Nm forgatónyomatékú, 5,0 literes V8-asa mellett egy 2,3 literes EcoBoost blokk is megjelenik a kínálatban. A különleges kialakítású szívócsonknak és turbótöltő alkalmazásának köszönhetően a kisebb motor is a Mustanghoz méltó, több mint 309 lóerős teljesítményt és 407 Nm forgatónyomatékot ad le.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?