Gasztro: Egy falatnyi Ford

Gasztro: Egy falatnyi Ford
Az autógyár történetében most először fordul elő, hogy egy Fordnak nemcsak a látványát, hangját vagy illatát, hanem az ízét is élvezhetjük: a Ford licensz-megállapodást kötött a floridai FG Restaurant Group vállalattal, ami ennek alapján nekilátott egy Ford Garázs étteremlánc beindításának.

Ford GarageA szerződés értelmében az 1920-as évek stílusában megépített, hamburgereket és kézműves söröket árusító éttermek és bárok – amelyek egyik jellegzetes dekorációs eleme a bárpult fölé függesztett, autentikus T-Modell – felhasználhatják a Ford Kék Ovál emblémáját, archív fotóit és antik járműveit. A floridai Fort Myers, Estero és Cape Coral városkákban eddig megnyitott helyeken egyéb Ford-mechandising termékek is kaphatók.

Ford Garage„Ez a kapcsolat lehetővé teszi számunkra, hogy vendéglátóipari partnerünk segítségével márkaüzenetünk stílusosan jusson el a vásárlók ebédlőasztalához.” – avat be John Nens, a Ford márkalicenszekért felelős igazgatója.

Ford GarageAz üzlet megkötésére hat-nyolc hónapnyi tárgyalás után került sor, ami Nens szerint egy licensz-szerződés előkészítésének jellemző időtartama. A megállapodás pénzügyi részleteiről az igazgató nem nyilatkozott. A Kék Ovállal és egyéb, ehhez tartozó jogokkal kapcsolatos licensz-szerződésekből a Fordnak évi 2 milliárd USD bevétele származik. Az autógyárnak jelenleg mintegy 400 licensz-szerződése él, amelyek alapján többek közt Mustang-illatszerek, villanymotoros Mustang és F-150 kisautók, valamint Ford márkajelzésű divatcikkek készülnek. Nens elmondta, hogy az előkészületek során a Ford egyéb, más márkákhoz kötődő éttermeket is tanulmányozott, emellett pedig gondosan tesztelték a Ford Garázs menüjét.
Ford Garage

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?