Lotus 3-Eleven: Az eddigi leggyorsabb

A Lotus nemrégiben mutatta be egyik legújabb járgányát, a Lotus 3-Elevent a Goodwood Festival-on, Angliában. A csoda elérhető utcai és verseny változatban is. Az biztos, hogy ez a márka eddigi leggyorsabb és egyben legdrágább autója.

Lotus 3 ElevenEgy V6-os, turbótöltős, 450 lóerős motor hajtja a sportkocsit, ami kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/h-ra. Az utcai verzió is képes elérni a 290 km/h-s sebességet. Ahhoz, hogy hihetetlen sebességgel lehessen vele száguldani, nagyban hozzájárul az, hogy a lehető legkönnyebb anyagokból rakták össze a karosszériát. Na meg persze az egyedi formaterve, aerodinamikája sem mellékes.

Lotus 3 ElevenTovábbi érdekessége, hogy nyitott a vezető fülkéje. Az utcai verzióhoz opcionálisan választható anyósülés is. Mindkét verzióhoz sportülések járnak, ám míg az utcaihoz négy pontos, addig a versenyhez hatpontos biztonsági öv tartozik. Az utóbbihoz még adatgyűjtő rendszert és tűzoltó készüléket is mellékelnek.

Lotus 3 ElevenA Lotus vezérigazgatója szerint ez a kocsi tökéletesen alkalmas arra, hogy kínos helyzetbe hozza a sokkal drágább versenytársakat. Jean-Marc Gales is elárulta, hogy csupán 300 darabot fognak legyártani belőle. A gyártási folyamat 2016 februárjától veszi majd kezdetét.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?