Mazd MX-5 Cup: Versenyre fel!

Öröm, szabadság, ellenállhatatlan vonzerő: 25 évvel ezelőtt ezekkel az értékekkel lépett színre a Mazda MX-5, és ezeket képviseli a mai napig – nem elhanyagolható teljesítmény a rendkívül kompetitív autópiacon. Néhány héttel a világpremier után a Las Vegas-i SEMA Show keretein belül, már a versenyváltozatról is lehulott a lepel.

A Mazda MX-5-ből épített versenyautó nem újdonság, hiszen a korábbi három generáció esetében is készült már benzingőzős átírat. Az újdonság egyelőre csak koncepció, de az ötlet biztosan megvalósul, hiszen 2016-ra globálisan szeretne ezzel a modellel a Mazda visszatérni, mind az amerikai, mind az ázsiai, mind az európai versenyek körforgásába.

Mazda MX-5 CupA kocsi tulajdonképpen a széria a 2 literes Skyactiv verzión alapul, természetesen a szükséges biztonsági kiegészítőkkel (bukókeret, biztonsági őv, tűzoltórendszer stb.) felszerelve, valamint a még nagyobb kanyarsebesség elérése érdekében módosították a kocsi futóművét és nagyobb kerekek kerültek az rendkívül könnyű karosszéria alá. A Mazda az MX-5 Cup modellt, nem egyedi versenygépnek szánja, hanem valamennyi kontinensen márkakupát akarnak bevezetni majd a 2016-os szezonban.Mazda MX-5 Cup

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?