McLaren 650S Can-Am: 50 éves örökség

A McLaren 650S Can-Am egy ’60-as, ’70-es években rendezett autóverseny sorozat emléke előtt kíván tisztelegni. A kivételes, egyedi és brutálisan gyors kocsiból mindössze 50 darabot értékesítenek majd.

McLaren 650S Can-AmA Canadian American Challenge Cup (Can-Am) legelső megmérettetésének éppen 50 esztendeje. Ennek alkalmából készült el a képeken látható, limitált szériás versenyautó. Az alapjául a 2014-ben bemutatott McLaren 650S Spider szolgált. A tökéletes dizájnról és átalakításokról pedig a McLaren különleges műveleti osztálya (MSO) gondoskodott.

McLaren 650S Can-AmA Can-Am verzió egy 641 lóerős, 3.8 literes, duplaturbós V8-as motorral van felszerelve. A hétfokozatú sebességváltóval ellátott csodaverda 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a maximális sebessége pedig 330 km/h. A sofőr három vezetési mód közül választhat: normál, sport és verseny. Emellett a felfüggesztés jellemzőit is manuálisan a körülményekhez lehet hangolni. A megállást szén-kerámia fékek biztosítják. Mivel az autó motorháztetejétől kezdve szinte minden alkotórésze szénszálból készült, a súlya pehelykönnyű. A két részből álló tetőt akár menet közben is lehet aktiválni, és csupán 17 másodperc kell a le- vagy felhúzásához.

McLaren 650S Can-AmMivel a Can-Am versenyeken csupán kevés megszorítás volt érvényben, a maximális teljesítmény volt az elvárás. A McLaren pedig verhetetlen volt ebben. Ezt bizonyítja az is, hogy 5 év alatt 43 első helyezést gyűjtött be a csapat, mindent megnyertek 1967 és 1971 között.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?