Mercedes-Benz SL „Milla Miglia 417”: Győzelmi jubileum

Az nem az első eset, hogy a Mercedes-Benz immár 60 évvel ezelőtti motorsport sikereit használja fel egy modellje reklámozásához, de először fordul elő, hogy ezúttal nem az abszolút győzelmet szerző páros, hanem a kategória elsőséget elérő John Cooper Fitch/Kurt Gesell kettős emléke előtt tiszteleg a gyár korlátozott példányszámú Milla Miglia sorozatával.

Mercedes-Benz SL "Milla Miglia 417"Hogy senki ne gondoljon a Sir Stirling Moss/Denis Jenkinson/Mercedes SLR trió sikerére a mostani Milla Miglia változat nevébe becsempészték a 417-es számot is, amely a kategória győztes SL rajtszáma is volt egyben. És ha már a győztes is SL modell volt, akkor természetes, hogy hatvan évvel később is ugyanennek a modellnek a modern kori változatából készül el a jubileumi kiadás.

Mercedes-Benz SL "Milla Miglia 417"Az SL modell ugyan limitált sorozatot takar, de ezúttal azért költséghatékonyabb a választás, hiszen a „417 Milla Miglia” összeállítás, tulajdonképpen egy felszereltségi szintet jelent, amely az SL 400 és SL 500 modellek mellé rendelhető, 500 darabos sorozatban. A kisebb roadster hajtásáról 333 lóerős, V6-os, a nagyobbéról, 455 lóerős, V8-as erőforrás gondoskodik.

Mercedes-Benz SL "Milla Miglia 417"A felszereltség mellett természetesen azért a megjelenés is egyedi. A karosszéria matt fekete fényezést kapott, amelyet mind kívül, mind belül piros és kevlár betétek törnek meg. A piros színből a kagylóülések bőrbetétjére és az egyedi elő 19, hátul 20 colos könnyűfém keréktárcsák peremére is jutott. Technikai változtatást jelent, hogy a 417 Milla Miglia verzióban már benne foglaltatik az Active Body Control felfüggesztés is.

Mercedes-Benz SL "Milla Miglia 417"A kocsi valamennyi európai márkakereskedésben áprilistól rendelhető, az SL 400 esetében 14 ezer, az SL 500 esetében 12,8 ezer eurós felárrál az alapmodellhez képest.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?