Morgan Aero 8: A modern klasszikus

Tizenöt évvel az Aero 8-as bemutatását követően a hagyománytisztelő brit Morgan már az ötödik generációját dobta piacra az ikonikus sportkocsinak.

Morgan Aero 8A modell klasszikus dizájnján az 1960-as évek sportkocsik formavilága érhető tetten, miközben a Morgan hű maradt a saját stílusjegyeihez, így az alacsony üléspozícióhoz, a kagylóhéjszerűen domborodó karosszéria vonalakhoz, illetve a kettős falú mohair vászontetőhöz. A hagyományok ellenére azonban az Aero 8-as már kemény tetővel is elérhető ezzel is jelezvén, hogy még egy konzervatív brit márkának is haladnia kell a korral.

Morgan Aero 8Az enteriőr is frissült, így új a műszerfal, valódi fa berakással, de bőrkárpit és igényes szőnyegek is tovább emelik a sportkocsi luxusát. A vezető kényelméért egyébként is mindent megtett a Morgan, így légkondicionáló, sebességtartó automatika, és a BMW-től érkező önzáródifferenciálmű is van. A biztonsági arzenált pedig légzsák, ABS és kanyar stabilizátor alkotja.

Morgan Aero 8A kényelem és a luxus mellett az Aero 8 teljesítményére sem lehet panasz. Az autó mozgatásáról egy 4,8 literes, V8-as erőforrás gondoskodik 367 lóerős teljesítménnyel, a motor erejét pedig egy 6 sebességes manuális, vagy automataváltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

Morgan Aero 8A tulajdonosok mostantól pedig sokkal inkább a saját igényeikhez szabhatják az autót, így van érintőképernyős médiarendszer, de a fényezés és a bőrülések színében is nagy választék áll a vevők rendelkezésére.
Az új Aero 8 árát még nem hozta nyilvánosságra a Morgan, a 0-100 km/órás sebességre 4.5 másodperc alatt gyorsuló, 273 km/órás végsebességre képes sportkocsi azonban sohasem volt egy olcsó darab.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?