Morgan AR Plus 4: Szülinapi ajándék

Silverstone sosem marad esemény nélkül, a brit Grand Prix után egy veteránautó kiállítás várta a híres repülőtéren az érdeklődőket. A Morgan ugyan ma is gyártja autóit, mégis ezt a különleges helyszínt használta fel az eredeti Plus 4 típus 65 éves születésnapja alkalmából átépített újdonság, a AR Plus 4 bemutatójára.

Az eredeti Plus 4 modell 1950-ben indult el hódító útjára, és a háború utáni korszakban nem meglepő módon favázon és fa karosszériaval készült a kis roadster. Az újdonság tulajdonképpen a valaha volt legerősebb kétliteres motorral szerelt változata.

Morgan AR Plus 4A gépháztető alá ugyanis most egy Cosworth-motor került. A négyhengeres, turbós benzinmotor az AR Plus 4-ben 225 lóerős legnagyobb teljesítménnyel rendelkezik. Mivel a karosszéria a fa használatának is köszönhetően mindössze 900 kg, remek súly-lóerő aránnyal rendelkezik a brit roadster. Kb. 6 másodperc alatt futja a 100-as sprintet az AR Plus 4. A motor mellé módosítottak a fékeken és a futóművőn is.

Morgan AR Plus 4A külső tulajdonképpen változatlan maradt, a mai kor szellemének megfelelően az első és háts lámpa kapott LED-es megvilágítást. Belül némileg átdolgozták az utasteret, a műszerfal kapott gazdagabb műszerezettséget, a felhasznált anyagok maradtak a bőr és a fém.

Morgan AR Plus 4A jubileumi AR Plus 4-esből mindössze 50 darab készül majd, amelynek zömét már látatlanban eladták a márka törzsvásárlóinak. Egy Morgan sosem tartozott az olcsó élvezetek közé, így nem meglepő, hogy az ünnepi modellnek is megkérik az árát, 55 ezer font (kb. 24 millió Ft) a vételára.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?