Nissan 370Z Nismo: Fedél nélkül

A Nissan akárcsak az őszi Párizsi Autószalonon, a Chicago Auto Show keretén belül is egy Nismo koncepció modellel lepte meg a közönséget. Ahogy akkor a Pulsarból faragott méregzsák, úgy most a 370Z Roadster nyított verziójából készített Nismo változat is csak lépésre van a sorozatgyártástól.

Ahogy Pierre Loing, a Nissan Észak-Amerika termékfejlesztésért felelős elnökhelyettese fogalmazott, ha a a Nissan 370Z Nismo Roadster tetszést arat, akkor gyártani fogják. És miért ne tetszene ez a modell bárkinek is?! Az autó ebben formájában csukott tetővel már létezik, vásárloható, élvezhető. És miért ne lehetne mindez a körítés fedél nélküli változatban is elérhető.

Nissan 370Z NISMO Roadster ConceptTehát a józan ész szerint kétség sem férhet hozzá, hogy akár már az idei kabrió szezonra elindulhat a sorozatgyártás. Akarcsák a kupénál ugyanaz az agresszív frontkialakítás, a látványos, 19 colos könnyűfémfelnik és a bordó díszbetétek köszönek vissza a fedetlen verziónál is.

Nissan 370Z NISMO Roadster ConceptAz utastérben kétszínű Recaro üléseken van a hangsúly, a kormány sportautósan alcantara bevonatot és a közepére egy jelzőcsíkot kapott. Új fejlesztés a középkonzolba beépített 7 colos információs kijelző és rendszer, valamint csiszoltak egy kicsit a gyárilag beépített Bose-hifi minőségén is.

Nissan 370Z NISMO Roadster ConceptA motortérben maradt a megszokott és díjnyertes 3,7 literes hathengeres motor. A Nismo verzióban a V6-os legnagyobb teljesítménye 355 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig 373 Nm. A motor ereje természetesen a hátsó kerekekre jut át, egyetlen apró szépséghiba, hogy a közbe iktatott sebességváltó az Amerikában inkább népszerű 7-fokozatú automata, de igény szerint kézzel is belenyúlhatunk a váltásokba. A biztos úton maradás érdekében önzáró differenciálművet is beépítettek a 370Z Nismo Roadsterbe.Nissan 370Z NISMO Roadster Concept

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?