Rolls-Royce Dawn: Inspired by fashion


A Rolls-Royce időnként egészen különleges modellekkel áll elő, annak érdekében, hogy megmutassa, milyen sokfajta szín, szövet, kárpít van a kínálatában. Az őszi divatnapokhoz igazodva ezúttal a kifutók világa adta az inspirációt.Rolls-Royce Dawn Inspired by fashion
Túl nagy kreatívitásra azonban így sem kell gondolni, bár a tervezésben Michelle Lusby, a Mulberry divatmárka tervezője segédkezett. Adott egy fehér kabrió modell, amelyhez a szívárvány színeiből lehet tetőborítást válaszatni. Rolls-Royce nyelvre fordítva mindezt az egyedi andalúziai fehér színben pompázó nyitott tetős négyüléses jármű Mugello piros, Cobalto kék vagy Mandarin sárga színű textiltetővel kérhető.

Rolls-Royce Dawn Inspired by fashion
Hogy a kísérő szín is hatásos legyen, az autó fehér azaz Artic White belső kárpitozásának varrásait a kocsi szövet tetejének színével megegyező cérnával varrják. Akinek sok lenne a fehér, feketében is megrendelheti a Dawn belsejét.

Rolls-Royce Dawn Inspired by fashion


A motorháztető alatt maradtak a hagyományos megoldásnál, a több mint két és fél tonnás kabriót a jól ismert 6,6 litere, duplaturbós, V12-es erőforrás mozgatja 571 lóerős teljesítménnyel és 780 Nm-es csúcs nyomatékkal. A motor ereje a ZF 8-fokozatú automata sebességváltójánkeresztül jut át a hajtott kerekekre. Számokra váltva a teljesítményt ez 4,9 másodperces 100-as sprintet és 250 km/h-s végsebességet jelent.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?