Infiniti Q60 Cabrio: Keresztelő

A 320 lóerős, V6-os motorral és a kifejezetten az európai utakra hangolt futóművel felvértezett Infiniti kabrió 2014-es változata átdolgozott utastérrel, és a kategória egyik leggazdagabb biztonsági, kényelmi és luxus felszereltségével várja a vásárlókat, immár az új elnevezés szerinti Q60-as kóddal.

Csábító megjelenésének és számos adaptív technológiai megoldásának köszönhetően az elektromosan visszahúzható keménytetős Infiniti G Cabrio igazi kuriózum. A 2009 elején debütált, 250 km/h-s végsebességű kabrió egyike annak az öt modellnek, amellyel a legújabb japán luxusmárka megkezdte terjeszkedését az európai piacon.

A Cabrio az Infiniti Q60-as modellcsalád tagja, és mint ilyen, műszaki megoldásainak nagy része (ám karosszériájának csak kis része) közös a Q60 Coupé modellekkel. A tervezők azt szerették volna elérni, hogy a Cabrio fel- és lehúzott tetővel egyaránt fantasztikusan nézzen ki, ezért az A-oszloptól hátrafelé teljesen egyedi karosszériaelemeket alkalmaztak. Az ormótlan keménytetős kabriókkal összehasonlítva az Infiniti Cabrio háromrészes visszahúzható fémteteje szó szerint maga a felüdülés.

A tekintélyt parancsoló, fantasztikus hangzású, 320 lóerős teljesítményű, 3,7 literes V6-os benzinmotor a választható manuális vagy teljesen automata sebességváltóval együtt a sportautókra jellemző dinamikát és rugalmasságot biztosít a Cabriónak. Magabiztos kezelhetőségével és hátsókerék-meghajtásával nem nevezhető afféle „sétakocsikázó” autónak, sokkal inkább egy vérbeli sportgép, amelyet kifejezetten a vezetés élvezetére hangoltak.

A négyüléses G Cabrio a világ egyik leggyorsabb négyszemélyes nyitható tetejű autója, amely gazdag alapfelszereltségének és a versenytársaihoz képest rövid opciós listájának köszönhetően kiemelkedően kedvező ár/felszereltség arányával tűnik ki a mezőnyből.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?