Watercar Panther: Minden esetre!

A kétéltű autó nem csak a képzelet szülötte az valóban megvásárolható, úgy hívják, hogy Panther és 135 000 dollárba kerül. A Dubai koronaherceg, Hamdan Bin Mohammad Al-Maktoum azonban egyből hat darabot is vett belőle.

Az utcán és a viharos tengeren is otthonosan mozgó autó „feltalálója” Dave March 2014 júniusában mutatta be cége a WaterCar internetes oldalán a járművét, ami egyből nagy sikert aratott, így már szillícium-völgyi befektetők és NASCAR versenyzők is vásároltak belőle.

WaterCar Panther„Találtam néhány fickót, akik pénzt dobtak bele, így jó helyzetben voltam” – nyilatkozta March. Az autó első változata a Panther még egy kicsit nyers próbálkozás, March azonban már készíti a következő modellt is Python néven, amely dizájnjával, teljesítményével (az ugyanis 60 mérföld/h-s sebességre lesz képes a vízen) és a 300 000 dolláros árával is új kategóriát jelent majd.

WaterCar PantherA fél áron kínált Panther azonban a nagy testvér érkezése ellenére is piacképes lehet a fenntartási költségek miatt. A 4 méter 57 centiméter hosszú, 182 centiméter széles, 1327 kilogrammos Panther mozgatásáról egy 3,7 literes Honda motor gondoskodik. A 4 személyes közúti és vízi közlekedésére is levizsgáztatott jármű a szárazföldön 70 km/h-s, míg a szárazföldön 88 km/h-s sebességnél is nagyobb tempóra képes.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?