BMW i8 Roadster: Napos oldal

A világ legnagyobb példányszámban értékesített plug-in hibrid sportautójának megújulásával a BMW i8 páratlan sikertörténetében újabb lebilincselő fejezet veszi kezdetét: a 2014-ben bemutatott progresszív négykerekű palettájára az új BMW i8 Roadster is megérkezett.

Elektromosan működtethető vászontetejével a kétüléses modell a határtalan szabadság, a vérpezsdítő teljesítmény és a zéró emissziójú mobilitás egyedülálló kombinációját váltja valóra, megnyitva az utat a nyitott tetős vezetési élmény vadonatúj dimenziója felé.

Miként az új BMW i8 Coupé, úgy az új BMW i8 Roadster is a BMW i divízió jövőbe mutató LifeDrive járműstruktúrájára épül, amely az alumínium alváz és a szénszál-erősítésű műanyagból készült utascella egyedülálló kettősét rejti. Mindkét újdonságban a forradalmi BMW eDrive hajtáslánc-technológia továbbfejlesztett változata dolgozik, egy jelentős mértékben megnövelt cellakapacitású és energiatárolású, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorral, valamint egy minden korábbinál erőteljesebb elektromos motorral. A végeredmény érezhetően dinamikusabb menetteljesítmény, még tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztás és még nagyobb elektromos hatótávolság.

A karosszéria kidolgozása, vonalvezetése és arányai a sportautók új korszakának hajnalát idézik, amelyet az új BMW i8 Coupé élsportra edzett 2+2 üléses atlétaként, az új BMW i8 Roadster pedig a szabadság kétüléses szimbólumaként hoz el a jelenbe. A két modell C-oszlopain a „Coupe”, illetve a „Roadster” feliratok olvashatók, miközben a karosszéria mostantól akár E-Copper rézmetál vagy Donington Grey fémmetál árnyalatban is ragyoghat.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?