BMW Z4 M40i Pure Impulse: Különkiadás

Megérkezett a BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadás: a sikeres roadster exkluzív modellváltozata a színtiszta sportosság és a nyitott tetős vezetési élmény esszenciáját helyezi a középpontba. Az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorhoz most először hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik.

BMW Z4 M40i

A BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadást kifejezetten az európai és az egyesült államokbeli piacra fejlesztették ki a mérnökök. Az újdonság tovább erősíti a BMW Z4 vezető pozícióját a prémium roadster modellek szegmensében. Piaci bevezetés 2024 márciusában, fokozatosan beindított sorozatgyártással. A különkiadást kifejezetten az európai és az egyesült államokbeli piacra fejlesztették ki a mérnökök. Az újdonság tovább erősíti a BMW Z4 vezető pozícióját a prémium roadster modellek szegmensében. Piaci bevezetés 2024 márciusában, fokozatosan beindított sorozatgyártással. A BMW Z4 többi modellváltozata új karosszériafényezési árnyalatokkal frissül.

BMW Z4 M40i

A hatfokozatú manuális váltó a Z4 motorházteteje alatt dolgozó, 3,0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinmotor minden korábbinál intenzívebb teljesítményélményét varázsolja elő. Maximális teljesítménye 340 lóerő, míg csúcsforgatónyomatéka 500 Nm. A különkiadás 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-s sebességre.

A hatfokozatú manuális váltót kifejezetten a különkiadáshoz fejlesztették ki a mérnökök, akik a BMW moduláris váltóját a magas fordulatszám-tartomány és a nagy teljesítmény sajátosságai szerint, M-specifikus jegyek mentén hangolták egyedire. A külső váltószerkezet – beleértve a váltókart, a váltókarvezetést és a váltókar-becsatlakozást – ugyancsak a BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadás sajátja. A végeredmény ezúttal is a BMW legendás, vérpezsdítő váltási érzése, amely új szintre emeli az autó és a vezető közötti kapcsolatot.

Exkluzív futómű-technológia az adaptív M futómű elektronikusan vezérelt lengéscsillapítóit irányító szoftver finomhangolásával, típus-specifikus tehermentesítő rugókkal, az első tengelyen pedig megerősített keresztstabilizátor-ágyazással. A színtiszta vezetési élményt a változó áttételű sport kormánymű speciális szoftvere, valamint a tapadásvezérlés és az M sport differenciálmű átdolgozott vezérlési logikája fokozza.

BMW Z4 M40i

A Pure Impulse különkiadás duplaküllő-dizájnú, új BMW M könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, magasfényű Black árnyalatban, az első tengelyen 19”, míg a hátsó tengelyen 20” méretben. Opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó is megtalálható, amely még a legintenzívebb kanyarodások közben is gondoskodik a hajtott kerekek megfelelő teljesítmény-ellátásáról és a felépülő oldalirányú erőhatások irányításáról.

BMW Z4 M40i

A BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadás karosszériáját exkluzív stílusjegyek díszítik. A típusjelölést is magába foglaló, kibővített M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kizárólag a manuális váltóval szerelt BMW Z4 M40i modell sajátja, ahogyan a magasfényű Black külső visszapillantó-házak és a hátsó kerékjárati ívek légterelői is.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?