Citroën E-Mehari: Lételeme a szabadság

Az E-MEHARI úgy kapcsolódik a márka történelméhez, hogy egyértelműen a jövő felé tekint. Visszakacsint a márka ikonikus modelljére, az 1968-as Méharira, de több ennél: egy teljesen elektromos, 4 személyes kabrió modern és bohókás külsővel. A Bolloré Csoporttal való együttműködés új szakaszába érve a Citroën tovább erősíti azon törekvését, amely friss, egyedi, a szokásos sémáktól eltérő autók forgalmazását jelenti.

Citroen E-MehariA Citroën új modellje az E-Mehari egy okos, színes egyéniség, tökéletes összhangban a márka szellemiségével. Azok számára készült, akik szeretnek kilógni a sorból, nyitottak az új trendekre és odafigyelnek környezetükre. A teljesen stressz- és zajmentes kocsi egy igazi szabad szellem az autók között! Magas építését fekete elemek hangsúlyozzák : a sárvédő-betétek, a küszöbbetétek és a lökhárítók. Egyértelmű az utalás a szabadidő-autók világára.

Citroen E-MehariAz E-Mehari személyisége az ikonikus Méhari-éval mutat rokonságot. Külsejük és karakterük is hasonlít, mindkét autó kiváló partner az aktív pihenésre és tele van praktikus megoldásokkal. Az 1968-ban megjelent Méharihoz hasonlóan az E-Mehari is nyitható, levehető vászontetővel rendelkezik és külön oldalsó borítóelemekkel, amelyekben nagy átlátszó ablakok kaptak helyet. A használó szabadon döntheti el, hogy az utastér elejét, hátulját fedi le, esetleg csak az oldalakat, vagy az egészet. Négy teljes értékű ülőhellyel rendelkezik, valamint egy ledönthető hátsó üléspaddal. A karosszériája hőformázott műanyagból van, amely nem korrodálódik, fényezése nem igényel karbantartást, rugalmasságának köszönhetően pedig ellenáll a kisebb sérüléseknek. Az ajtók bordázása utalás a Méhari jellegzetes oldalsó felületeire, de a karosszériaszínek is hasonlítanak azokra, amelyekkel a Méhari-t bemutatták.

Citroen E-MehariA laza és egyszerű E-Mehari magas szintű technológiai tartalommal bír. A 100%-ban elektromos hajtásánál alkalmazott akkumulátortechnológia a francia Bolloré Csoport munkájának eredménye: az LMP (Lítium-metál-polimer) nagy autonómiát tesz lehetővé magas teljesítmény, megbízhatóság és biztonság mellett. Az LMP akkumulátorok jellemzője a nagy energiahatékonyság és a működési biztonság. Ezek szárazelemek, ami számos előnnyel ruházza fel őket. Ellenállnak az időjárási körülmények változásainak és akár 110 km/h végsebesség elérését teszik lehetővé, 200 km-es városi hatótávolság mellett. 16 Amperes töltés esetén (ahol ez lehetséges) 8 óra alatt teljesen feltöltődnek, 10 Amperes otthoni csatlakozóval pedig 13 óra alatt tölthetők fel az akkumulátorok.

Citroen E-MehariAz E-Meharit a PSA Peugeot Citroën rennes-i üzemében fogják gyártani, forgalmazása 2016 tavaszán kezdődik.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?