Ferrari F60: Valami Amerika

Sok minden történt mostanában a Ferrari háza táján, de a korábbi elnök, Luca di Montezemelo távozása után a Ferrari F60 America premierje végre újra az autókról szól. Az olasz márka immár 60 esztendeje van jelen az Egyesült Államokban és ennek tiszteletére készítettek, egy limitált sorozatot az F12 alapjaira.

Az F60 America ugyan ahogy a számsorból gondolnánk, nem a szupersportkocsik sorát folytatja, hanem egy limitált modell csupán. A kocsi mind kívül és mind belül az amerikai zászlónak megfelelő színézést kapott, így a kék, fehér és a piros dominál az autóban. Az F60 America érdekessége még a könnyű vászontető, amely akár 120 km/h-s tempóig is nyítható, zárható.

Ferrari F60 AmericaMind az autó orrrészét mind a farát alaposan átszabták, sokkal agresszívabb megjelenést adva ezzel az ünnepi modellnek. Kell is a sok hókusz-pókusz, hiszen a széria modell közel 400 ezer dolláros árával szemben, az F60 America modellért 2,2 millió dollárt kérnek majd. Szinte biztos, hogy ezért a jelentős felárért is tolongani fognak majd a mindössze 10 darabos szériában készülő sportkocsiért.

Ferrari F60 AmericaA motor az F12-eshez hasonlóan tizenkéthengeres motort kapott. A 6,3 literes, V12-es, 740 lóerő legnagyobb teljesítménnyel és 690 newtonméter maximális forgatónyomatékkal bír. A motor ereje hétfokozatú, duplakuplungos váltón keresztül jut át a hajtott hátsó kerekekre. Álló helyzetből indulva 3,1 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót, végsebessége pedig 300 km/h felett van.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?