Akrapovic Full Moon: Gombhoz a kabát

Egyszerűen lenyűgöző mondhatnánk, ha egy szóval akarnánk leírni Akrapovic Full Moon koncepció motorkerékpárját. Az 1990-ben alapított, jó nevű Szlovéniai kipufogógyártó, az Akrapovic a Bad Salzuflenben megrendezett Custombike Shown mutatta be a koncepció motorját.

A szlovén Dreamachine Motorcycles segítségével fejlesztet Full Moon pedig mi tagadás rabul ejtette a bemutatóra meghívott vendégeket, újságírókat, fotósokat. A Dreamachine Motorcycles 2011-ben már bemutatott egy csodás koncepció motort Morsus néven, a Full Moon azonban még extravagánsabb és kifinomultabb műszaki téren is.

Akrapovic Full MoonAz új projekt célja az volt, hogy folytassák a Morsus történetét, azonban a dizájn tekintetében egy teljesen más személyiséget akartak adni a motornak. A motor nevét a hatalmas 30 colos alumínium első kerekek ihlették, amelyek nem küllősek, hanem úgynevezett tele kerekek, és így a telehold érzetét keltik.

Akrapovic Full MoonA motor 800 munkaóra alatt készült el, és annak meghajtásáról egy 1524 köbcentiméteres S&S Knucklehead motor gondoskodik, ami két Akrapovic kipufogón keresztül üvöltözik. A váz és a kipufogókra is ráhúzott karosszéria pedig teljes egészében fémből készült. A minimalista kormányrúdnál pedig a tervezők minden kábelt és csövet eltüntettek az avatatlan szemek elől. A hidraulikus felfüggesztésének köszönhetően pedig a Full Monn képes alva maradni, amikor leparkolják.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?