Harrington modellautók: Kis autók, nagy sebesség

Egy kiábrándító ajándék sarkallta Nathan Redfeam-et arra, hogy belevágjon a gyermekek számára méretezett autók gyártásába. Nézd meg a nagyon vagány modelleket, amelyek akár 70 km/órával is képesek száguldani!

Harrington modellautóNathan Redfeam, a Harrington Group társalapítója egyszer évekkel ezelőtt szerette volna meglepni az unokaöccsét egy kisméretű autóval. Az ajándék azonban hiába volt meglehetősen drága, elég hamar kiderült róla, hogy silány minőséget képvisel. Redfeam, aki már egészen gyermekkora óta megszállottja volt az autóknak, ekkor határozta el, hogy belevág a junior verdák megépítésébe és értékesítésébe. Úgy gondolta ugyanis, hogy ő ennél sokkal jobb minőségű ajándékokat lesz képes legyártani. És igaza lett!

Harrington modellautóSőt, még arra is gondolt, hogy a kisautók építése arra is jó lesz, hogy felkészítse a Harrington Group alkalmazottait az ő hosszú távú terveinek megvalósítására; „teljes méretű”, elektromos autók gyártására. Most azonban maradjunk a junior autóknál, amelyeknek megjelenését minden esetben egy valódi, klasszikus járgány ihlette. Minden kisautó független, kereszt lengőkaros első és hátsó felfüggesztéssel van ellátva, valamint állítható gáznyomás csökkentővel, tárcsafékekkel Brembo féknyergekkel, sőt még működő dudával, világítással és indexekkel is!

Harrington modellautóA kerekek meghajtásáról egy léghűtéses, 125 köbcentis motor gondoskodik, amelyhez egy háromsebességes, félautomata váltó tartozik. És habár az autók nem teljes méretűek, azért nem kizárólag gyerekeknek készülnek – a 250 California Spyder például 2.6 méter hosszú. Egy átlagmagasságú felnőtt is simán befér a kormány mögé. Ami pedig a sebességét illeti, elérheti akár a 70 km/h-t is! De persze be tudják úgy is állítani, hogy a gyermekek számára biztonságos sebességet ne lehessen túllépni vele.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?