Arctic Center: Ahol a Télapó is gyakorolhat

A Goodyear Dunlop bejelentette az új téli abroncsokat tesztelő létesítménye, az Arctic Center megnyitását a finnországi Ivalóban. Az új létesítmény az Északi-sarkkörtől 300 km-re északra, Finnország északkeleti részén, Ivalo közelében található. A pálya Európa egyik vezető téli abroncsokat tesztelő központja, és a mai naptól a Goodyear Dunlop kizárólagos használatába került.

A központ egy völgyben helyezkedik el, ami olyan mikroklímát biztosít, amely különösképpen alkalmas a téli abroncsok tesztelésére havas és jeges körülmények között novembertől április elejéig. A tesztpályát hivatalosan Jean-Pierre Jeusette, a Goodyear Innovációs Központjának vezérigazgatója, Laurent Colantonio, a Globális Abroncsteljesítmény-előrejelzés igazgatója, és a cég skandináviai részlegét képviselő Ludvig Nauckhoff helyi vezérigazgató nyitotta meg. A központot a finnországi székhelyű Action Parktól bérlik, és a Goodyearnek az előrelátható jövőben kizárólagos hozzáférése lesz a pályához.

Arctic CenterAz Arctic Center infrastruktúrája különféle hó- és jégtesztre alkalmas útfelületet és pályát, illetve modern IT infrastruktúrával rendelkező irodákat tartalmaz, valamint számos szerelőműhely is rendelkezésre áll a tesztjárművek karbantartásához és a tesztelendő abroncsok előkészítéséhez. A területet egy kerítés védi az abroncsprototípusok, valamint az új, innovatív téliabroncs-technológia tesztelésének biztonsága és a bizalmasság biztosítása érdekében.

Arctic Center„Nagy izgalommal várjuk az Arctic Center megnyitását. Az a lehetőség, hogy ideális jég- és hóviszonyok között dolgozhatunk, kincset ér. A hóval kapcsolatos tudnivalókat nem lehet irodai körülmények között tanulmányozni, sem tesztelni, mivel terepen szerzett tapasztalatra van szükség, ez a feltétele annak, hogy a legmodernebb abroncstechnológiát alkalmazzunk” – magyarázza Jean-Pierre Jeusette, a Goodyear Innovációs Központjának vezérigazgatója.
Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?