Aston Martin Works: Vissza a múltba!

Az Aston Martin különleges évfordulóhoz érkezett, hiszen immár hat évtizede készülnek sportkocsik a Newport-Pagnellben fekvő gyárban. Az évfordulóhoz igazodva hat egyedi, limitált modellel kíván emléket állítani a gyár, és ezek az újdonságok nemcsak egyedi megjelenésükkel különlegesek, hanem azért is mert a múlt egy darabját a szó szoros értelmében beépítik az ünnepi autókba.

Mindezt, úgy kell elképzelni, hogy a középkonzolon található fém kapcsolók alapanyagául az elmúlt hat évtized egy-egy legendás sportautójának dugattyúját használták fel. Az 1950-es éveket a DB 2/4 Mk II, a ’60-as éveket a DB5, a’70-es éveket a V8 Coupe, a ’80-as éveket a V8 Vantage X-Pack, a ’90-eseket és a 2000-es időszakot a kompresszoros V8 Vantage, a jelenkort pedig a Vanquish képviseli. Hogy a múlt ne eshessen a feledés homályába ezekbe a fém alkatrészekbe lézerrel bele is gravírozták a jubileumra utaló feliratokat.

Aston Martin WorksAz első különmodell, egy Vanquish. A kocsi átalakításában a brit sportkocsigyár tuning részlege, a Q by Aston Martin team is részt vett. A fehér alapszínű kabrió sárga dizájnbetéteket kapott, és a könnyűfém keréktárcsák is kéttónusúak. A fekete bőrbelsőnek citromsárga varrással adtak kontrasztot és párhuzamot a külső megjelenéssel, a támlákban pedig belevarrt évfordulós plakett jelzi az ünnepi hangulatot.

Aston Martin WorksNem véletlen a december közepi megjelenés sem, hiszen az első limitált modellt, egyben karácsonyi ajándéknak is szánja a gyár a márka rajongói számára, a további modellek pedig 2015-ben folyamatosan jelennek majd meg.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?