Ferrari LaFerrari Aperta: Cabrio unikum

Ugyan az ősz nem ideális időpont egy kabrió leleplezésére, a Ferrari mégis ekkor, a Párizsi Autószalonon tartja a LaFerrari fedetlen verziójának világpremierjét, amelyről most előzetesen néhány fotót is közre adtak. Nem kell izgulni azonban az értékesítés miatt, hiszen már a kisszériás gyártás összes példányának van gazdája!
Ferrari LaFerrari Aperta

Ami tudni lehet még a kabrió modellről, hogy olaszos keresztelő szerint a nyított tetejű verzió a LaFerrari esetében is az Aperta utónevet kapja majd. A tető egyébként egy karbon betét, így tulajdonképpen nevezhetnénk targának is, amelyet ha éppen nem használunk ki lehet emelni. Ebben az esetben, ha mégsem akarunk a napon aszalodni egy vászontetővel lehet helyettesíteni a keménytetőt, amely természetesen ha arra van igény teljes egészében elhagyható.

Ferrari LaFerrari Aperta

Természetesen egyszerűen nemcsak a tetőt távolították el, de módosítottak a sportkocsi aerodinamikáján is, így az új változatnak nem rosszabb a légellenállása, mint a kupénak. A karosszéria alapjait is megerősítették, hogy a csavarodási merevség se csökkenjen a kabrióban. A műszaki alapok változatlanok, egy hibrid hajtás gondoskodik az élmény autózásról. A benzinmotor800 lóerős, a rásegítő villanymotor pedig 163 lóerő tud, így az össz rendszerteljesítmény 963 lóerő.

Ferrari LaFerrari Aperta
Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?