Építészet: Cvetnoj Piac, Moszkva

  • A szupermarket
  • A szupermarket
  • A szupermarket
  • A szupermarket
Az orosz főváros az utóbbi évtizedekben a luxusipar egyik legfontosabb felvevőpiacává avanzsált, s minden magára valamit is adó exkluzív márka legalább egy butikot nyitott már itt. A fényűzés természetesen nem csupán a divat világában van jelen, de egyre fontosabb szerephez jutnak a kiváló minőségű, különleges élelmiszerek is. .

Ennek ékes példája az egykori virágpiac helyén megnyílt Cvetnoj piac, amely bátran felveszi a versenyt a nagy nemzetközi delikátesz brandek kínálatával. A majd félezer négyzetméteres high-end piacot a Lifschutz Davidson Sandilands iroda tervezte, amelynél kevesen ismerik jobban a prémiumtermékeket fogyasztók szokásait, igényeit. Ügyfeleik közé tartozik a felső tízezer köreiben oly népszerű brit áruházlánc, a Harvey Nichols, s ők álmodták újjá a milánói La Rinascente áruház gasztronómiai részlegét is.

A Cvetnoj piac bátran felveszi a versenyt a nagy nemzetközi delikátesz brandek kínálatával.

A polírozott rozsdamentes lapokkal borított mennyezetű, majd hét méter belmagasságú vásárcsarnok két részből áll. A földszinti food hallban külön szekciót kaptak az európai delikát élelmiszerek, a kizárólag helyben sütött finomságokat kínáló pékség és cukrászat, a halas és baromfi részleg, a fantasztikus választékkal csábító borbolt, a zöldség-gyümölcs, valamint a virágpiac. A nyüzsgő piac felett futó karzaton éttermek sora található – köztük természetesen szusibár is, – ahol kizárólag a piacon kapható élelmiszerekből készítenek ételeket.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?