Renault Alpine: Virtuális menet

A Renault a Caterhammel kezdte a legendás Alpine sportkocsi felélesztését. Az eredeti koncepció a közelmúltban megszakadt, most azonban bárki kipróbálhatja a franciák üdvöskéjét, igaz egyelőre csak virtuális formában a Vision Gran Turismo legfrissebb részében. Mindez azonban arra enged következtetni, hogy a Renault nem hagyott fel az Alpine felélesztésével.

Renault Alpine GT6Virtuális autóépítésben azért szabadabban szárnyalhat a tervezők fantáziája és nincs ez másképp az Alpine esetében sem. Remek modellt faragtak a számítógépes szimulátor számára. Azokat a csodás hetvenes éveket ídézi meg a virtuális sportkocsi a Le Mans-i klasszikusokat megformáló karosszériájával. Persze múltidézés kiterjedt a korábbi Alpine A110 formai megoldásának megismétlésére is. Így születhetett meg a rali-fényszórós frontvonal, vagy éppen az oldalsó légbeömlő formája is a korábbai nagyszerű modellt ídézi meg.

Renault Alpine GT6Bár a virtuálisan mindegy milyen motor van az autóban, a Renault szakemberei azért mertek nagyot álmodni. Az Alpine sportkocsit ugyanis egy 4,5 literes, V8-as hajthatná a 900 kilogrammos gépet 450 lóerő csúcsteljesítménnyel és 580 Nm maximális nyomatékkal. A középmotoros kiképzés miatt a súlyelosztás közelít a tökéleteshez, elől 47, hátul 53 arány a tengelyterhelés tekintetében.Ennek köszönhetően igen meggyőző a virtuális, 320 km/h-s végsebesség is!Renault Alpine GT6

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?