Retrobuilt Ford Mustang: Egy kis nosztalgia

Talán a „Charlei angyalai”-sorozat volt az első a tv-ben amiben ebből a korszakból származó Mustangot láttam „élőben”. Nemcsak lányok voltak nagyon szépek, hanem igazán különleges autókkal is jártak. Az amerikai Retrobuilt cég pont ezzel a célzattal a jelenlegi Mustang sorozatot alapul véve kezdett nosztalgiázásba.

Már a cég a neve is árulkodó, hiszen magyarul annyit tesz retrót építünk. Ráadásul minden Fordok mestere még Carrol Shelby is nevét adta az átépítéshez. A kocsi annak ellenére, hogy első ránézésre replikának tűnhet, nem az, hanem inkább egy olyan ráncfelvarrt változat, amely az 1969-es modell jelenlegi unokája lehetne. Mindezt úgy, hogy még a Ford gyári garanciáját sem veszti el az átépített paripa.

Retrobuilt Ford Mustang GT500Persze a klasszikus stíluselemek azért zömében megmaradtak, hiszen a Retrobuilt alapötlete azért az volt, hogy egy „régi idők” Mustangja épüljön a modern kocsi köré. Azért vannak fém lökhárítók, kilincsek, korhű visszapillantó tükrők az autón és még az Amerikában kötelező oldalsó helyzetjelzők is az 1970-es éveket ídézik. Módosultak a lámpatestek is, elől egy körfényszórós arcot kapott a kocsi, hátul pedig a hármas osztású lámpatest is a múltra utal vissza.

Retrobuilt Ford Mustang GT500Ha már Carrol Shelby a nevét adta a kocsihoz, akkor Shelby csíkozás, emblémák, egyedi azonosító sorozatszámmal és műszerfaltábla is az autóra került. A modern technika a karosszéria alatt rejlik, bár a fényszórók azért Xenon izzókat rejtenek. Számtalan korhű szín közül választhat a leendő vásárló, nekünk nagyon tetszik a kabrióhoz rendelt RS-kék szín. Az átalakított karosszéria miatt egyedi tetőszerkezetet kapott a kabrió változat, nem a gyári vászontető kerül a kocsira.

Retrobuilt Ford Mustang GT500Az átépítés költsége 40 dollár körül van, a vevő választása és igényei szerint, azt gondolom, ez egy elviselhető felár azért, ha valaki egy teljesen egyedi megjelenésű Mustang modellre vágyik, és egyben gyermekkora legszebb angyalai is vele lehetnek…

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?