Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe: Maharadzsák útján

A Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Maharaja verziója egy olyan egyénre szabott jármű, amely az amúgy is különleges autót egy még elitebb osztályba sorolja azok számára, akik nem akarnak beleszürkülni a hétköznapi. És hol máshol mint Dubaiban van szükség ezekre a speciális változatokra, ahol azért ha nincs is minden utcasarkon, de Rolls-Royce-ből is akad azért egy pár darab.

A Maharaja koncepciót az indiai Raja tartomány aranykora ihlette. A XX. század első felében, úgy 100 évvel ezelőtt, az indiai maharadzsák és hercegek együtt vettek részt, a gépkocsik gyártásában a Rolls-Royce autógyárral. Ennek köszönhetően több mint öt évtizeden keresztül, a maharadzsák 840 egyedi brit luxuskocsit vásároltak a Rolls-Royce-tól és a legjobb reklámot is adták a gyárnak, hiszen hirdették is, hogy a „legjobb autó a világon” az RR. Ehhez az örökséghez kanyarodott vissza most a gyár a Maharaja verzióval, amelyet azonban most nem indaiai, hanem dubai ügyfél számára készítettek el.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe MaharajaA Maharaja-hoz hasonló modellek már készültek korábban is arab vásárlók részére, de ezzel a koncepcióval a Rolls-Royce közel két évet dolgozott, hogy az minden tekintetben megfeleljen a leendő vásárló igényeinek, aki a maharadzsákhoz hasonlóan mert nagyot álmodni.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe MaharajaKülsőleg a Maharaja modell a carrarai fehér színű fényezéssel kápráztatja el a szemünket. A karosszériára felkerült egy kék páva, amely India nemzeti madara. A madár tollaira utalva egy egész vékony smaragzöld csík fut végig a karosszéria oldalán. Ugyanez a szín megjelenik a kormánykeréken harmóniát teremtve a kinti és benti világ között. Belül szinten a világos színek uralkodnak. Az elegánsan megjelenést jól ötvözi a Crème világos bőr az Emerald zöld árnyalattal, valamint a műszerfal intarzia berakásai is a luxusra utalnak. A pávatollak mintája, mind a műszerfalon, mind a kárpítokban egy gyönyörű szép hímzés formájában köszönek vissza.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?