Fritz Hansen: A csepp alak újraértelmezése

A MINI és a világhírű dán bútorkészítő, a Republic of Fritz Hansen a november 15-én és 16-án, Koppenhágában megrendezett nemzetközi dizájnkiállításon mutatja be az 1958-ban megtervezett csepp alakú dizájnszék klasszikus változatának modern újragondolását.

Nagyvárosi stílus, merész kialakítás és ötletes funkcionalitás: ahogyan a MINI, úgy a világhírű dán bútorkészítő vállalat, a Republic of Fritz Hansen is dizájntörténeti mérföldkövek legendás megálmodója és megalkotója. Öt esztendővel a két cég első közös munkája, a „MINI Airstream by Fritz Hansen” nevű exkluzív lakókocsi-koncepció elkészítése után a második együttműködés gyümölcsét Koppenhágában, a november 15-én és 16-án megrendezett nemzetközi dizájnkiállításon mutatják be a nagyközönségnek. Az új stílusikon a klasszikus csepp alakú dizájnszék modern újraértelmezése, amely a MINI páratlanul egyedi megjelenését tükrözi. A prémium ülőke eredeti, klasszikus változatát a híres koppenhágai SAS Royal Hotel számára tervezték meg 1958-ban, egy évvel azelőtt, hogy a klasszikus Mini forradalmasította az autóipart. A széket ma a világ leghíresebb bútordizájnjai között tartják számon.

Fritz Hansen és a MINI„A MINI modellekben felhasznált textíliáknak szigorú dizájn-szabványoknak és számos követelménynek kell megfelelniük. Az alkalmazott anyagoknak időtlennek, kényelmesnek és funkcionálisnak kell lenniük. Ezen különleges szempontok bútoripari klasszikusra való átemelése roppantul izgalmas kihívás elé állított minket” – mondta Annette Baumeister, a MINI Design szín és felszereltség-összeállításokért felelős vezetője.

Fritz Hansen és a MINIA két ikonikus vállalat friss együttműködésének végeredménye a klasszikus formanyelv és az előremutató dizájnelemek összeolvadásának megtestesítői: a csepp alakú dizájnszék MINI által tervezett újraértelmezése. A különleges varrással ellátott bélések mindkét szék számára hamisítatlan utastéri hangulatot kölcsönöznek, miközben a MINI által jegyzett stíluselemek szerinti varratok és színes szegélyek a márka jól ismert dizájnnyelvezetét hirdetik. A MINI által tervezett klasszikus dizájnszék prémium nappa bőr huzatot, valamint az eredeti MINI üléseire emlékeztető „hurkás” bélést kapott. A Pepper White (tört fehér) széklábak színe a modernkori MINI egyik legnépszerűbb karosszéria-fényezésének állít emléket. A MINI dizájnnal újragondolt modern cseppszéket szövet és speciális eljárással kezelt marhabőr kombinációjával vonták be, amelynek központi eleme a kék bőrözés és a kifinomult, gyémántmintás varrásmotívum, amely elsőként az idei Genfi Autószalonon bemutatott MINI Clubman Concept tanulmányautóban tűnt fel.

Fritz Hansen és a MINI2010-ben a MINI a „blickfang” dizájnkiállítás prémium partnerévé vált. A kiállítást, amelynek immáron évről évre hat különböző nagyváros ad otthont, első ízben 1992-ben, Stuttgartban rendezték meg. A helyszín függvényében 150 és 220 között változik azon világhírű tervezők száma, akik a bútoripar, a divatvilág és az ékszerkészítés minden szegmenséből érkezve bemutatják legújabb kollekcióikat. A dizájn szakértelem, az inspiráló miliő és stílus mind részesei annak, hogy a „blickfang” az elmúlt évek egyik legjelentősebb nemzetközi kiállításává nőtte ki magá

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?