Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Nighthawk: Éjszakai repülés

A Rolls-Royce nem az a márka, amelyik egyfolytában ontja az újabbnál újabb modelleket, inkább nagyobb hangsúlyt fektetnek a limitált modellek kidolgozására. A korábbi „Maharadzsa” verzió után, ezúttal az Egyesült Államokat vették célba a mindössze kilenc darabos Nighthawk szériával, amely az éjszakai repülés világába vetít minket.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé NighthawkA „Nighthawk” verzió nem megszokott brit gentlemen-es vonalat viszi tovább, hanem sokkal modernebb, merészebb megjelenéssel szerezhet rajongókat és vevőket magának. Az utastérben ugyanis a fa és intarzia betétek helyét az űrtechnikából érkező kevlár betétek és sportos, piros bőrborítás vették át.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé NighthawkKívülről ehhez ragyogó gyémántfekete fényezés párosul, az optikai tuning elemeként a gépháztető pedig matt fekete fényezést kapott. Inkább csak olyan technikai hókusz-pókusz, de elvileg a szélvédőkeretet olyan radarhullámokat elnyelő anyaggal borították, amelyek eddig csak haditechnikában, főként a vadászrepülőknél volt használatos.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé NighthawkA gépháztető alatt maradt a széria tizenkéthengeres erőforrás, amelyet az alapkivitelű Phantom kabriókban is alkalmaznak. A 6,8 literes, V12-es motor legnagyobb teljesítménye 460 lóerő, a maximális forgatónyomaték 720 Nm. Számokra váltva a teljesítményt ez 5,8 másodperces 100-as sprintet és 240 km/h-s végsebességet jelent. Nem rossz értékek ezek és ha különleges bevonat a traffipax hullámokat is elnyeli, akkor még a tengerentúlon is lehet vele sportosan autózni.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?