Bentley Grand Convertible Concept: Van az a pénz!

Los Angelesben leplezte le legújabb modelljét a Bentley. Az óriáskupé egyszerűen a „nagy kabrió” fantázianevet kapta és ugyan formajábában felelelhetőek a Continental GTC stílusjegyei, de kocsi a Mulsanne modellen alapul. A kézzel készített egyedi modell egyelőre csak koncepció, de a Bentley finoman utalt arra, van az a pénz, amelyért egy alacsony darabszámú mini sorozatban le is gyártanák.

A Bentley-t egyelőre nem a kereslet késztette egy óriás méretű fedetlen modell elkészítésére, de az tagadhatatlan, hogy a kezdetektől fogva mindig is volt ilyen a márka kínálatában, legutóbb az Arnage és Azure modellekből épült a 2000-es években ilyen óriás batár. Nagyjából 5 év szünet után jelent meg újra nagy az aktuális nagy zászlóshajón alapuló „nagy kabrió”.
Grand Convertible nemcsak méretei miatt egyedi, hanem a megépítése során is elnyert pár „leg-es” jelzőt.

Bentley Grand ConvertibleA kéttónusú (ezüst-kék) karosszéria mellett, teljesen egyediek a kézzel polírozott könnyűfém keréktárcsák – amelyeket forgásiránynak megfelelően kell felszerelni -, a vászontetőt rejtő diófa burkolat – amely a Bentley fennállása óta valaha létezett legnagyobb, egy darabból álló fa borítása, illetve a 14 tehén bőrének felhasználásával készített belső tér. A steppelt világos bőrkárpít csak az utastérre jutott, az ajtókon egy másik bőrt használtak fel, míg egy krómcsík teszi teljessé az összhatást.

Bentley Grand ConvertibleA gépháztető alatt az új fejlesztésű nyolchengeres erőforrás áll. Az 537 lóerő legnagyobb teljesítményű és 1100 Nm maximális nyomatékú V8-as, a Mulsanne Speed változtatát 4,9 másodperc alatt repíti 100 km/h-ás tempóra, végsebessége pedig 305 km/h. Vélhetően ezek a menetteljesítmény adatok Grand Convertible esetében is helyt állóak lehetnek.Bentley Grand Convertible

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?