Gasztro: Magtár Fogadó, Noszvaj

A Thummerer pincészet sikeres borestjeikhez igazodva, már régóta dolgozott azon, hogy legyen egy olyan épület, ahol a pincészetben kóstoló, mulató vendégek aludni tudnak. Sok-sok ötlet és terv után végül egy véletlenek köszönhetően lett megoldás, eladóvá vált ugyanis a 220 éves magtár. .

Ebben az épületben nemcsak a szállás lehetőséget látták meg, hanem a borhoz kapcsolódó gasztronómia is térhez jutott. A 7 db kétágyas szoba mellett, sikerült egy konyhát és hozzá kapcsolódó éttermi részt is kialakítani, és így immár fogadóvá alakult át a magtár.
A terv már a kezdetekkor sem az volt, hogy állandó étlappal dolgozzanak, hanem olyan boresteket, borkóstolókat szerveztek, amely mellé finom étkek párosulnak. A párosításhoz kétféleképpen is eljutnak: van, mikor az étel mellé találják meg a legjobban hozzáillő borokat és van, amikor a bor adott és ehhez kell kitalálni, hogy mi kerüljön a tányérba.
Magtár Fogadó

Hét darab kétágyas szoba mellett, sikerült egy konyhát és hozzá kapcsolódó éttermi részt is kialakítani, és így immár fogadóvá alakult át a magtár.

Magtár FogadóAlkalom szülte azt is, hogy főzőiskolát nyitottak. A törzsvendégek ugyanis „kierőszakolták” ennek lehetőségét. Az általában vasárnap induló és 2 éjszakát magában foglaló kurzus, egy tesztvacsorával indul, ahol a „tanoncok” tanúbizonyságot tesznek szakértelműkről ízlelés alapján. Másnap jöhet a közös munka, a tanulás. Sok-sok új illattal, zamattal, olykor vakkóstolással is. Mint ahogy eddig is arra odafigyelnek, hogy minden, ami az asztalra kerül, az a környékről való legyen, így például a hal (mellőzve a divatos tengeri herkentyűket) csak szilvásváradi pisztráng lehet, de egyre több minden kerül ki a saját fűszer és zöldségkertből is. Nagy sikere van a helyi sajtokból összeállított sajtkurzusnak is. Az együttfőzés után természetesen mindenki oklevelet kap a sikeresen elvégzett feladatról. És ha már a nagyok főzhetnek, akkor a gyerekek se maradjanak ki a főzőiskolából. Természetesen, számukra azért ez egy kicsit lazább dolog, inkább tábor jellege van, amelyben nagy szerep jut a sütésnek és főzésnek is.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?