Lamborghini Aventador LP 750 SV Roadster: Kabrióbika

A Lamborghini ugyan csak a Frankfurti Autószalonra ígérte az Aventador szupersportkocsi fedél nélküli változatának bemutatását, mégsem kell szeptember közepéig várni az újdonságra, hiszen a fedetlen SV verzióról a Pebble Beach-i szépségversenyen idő előtt hullott le a lepel.

Lamborghini Aventador SV RoadsterAhogy az várható volt, sem teljesítmény, sem megjelenésben nincs nagy eltérés a Roadster és a kupé verzió között. Az egyetlen és fontos különbség a tető, amelye két darab lecsatolható, egyenként csupán 6 kilogrammos tömeggel rendelkező szénszálas lemezből készült. A karbon elemket használaton kívül a csomagtartóba lehet rejteni, egy erre a célra készített rekeszbe. Azért, hogy az utasok jobban élvezhessék az erőforrás hangját, a hátsó szélvédő elektromosan lenyitható.

Lamborghini Aventador SV RoadsterAz SV jelzés egyébként a Roadster esetében is gyári tuningot jelent, plusz 50 lóerőt kapott a tizenkéthengeres szívómotor. A 6,5 literes V12-es így 750 lóerő legnagyobb teljesítmény és 690 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes. Egy régi reklámszlogennel élve „mit ér az erő ha nem uralod” elv alapján, Haldex rendszerű összkerék-meghajtáson keresztül jut át a motor ereje a kerekekre. A kupéhoz hasonlóan pluszban a Roadster is megkapta a mágneses elven működő adaptív lengéscsillapítást, valamint a változó áttételű, dinamikus kormányzást is. Számokra váltva a teljesítményt, 2,9 másodperces 100-as sprinttel dícsekedhet a legújabb Lamborghini, még a végsebesség a nyított verzió esetében is jócskán meghaladja a 300 km/h-t, pontosan 350 km/h-ig tarthat a száguldás.

Lamborghini Aventador SV Roadsterz újdonság első példányai 2016 elején kerülnek a Lamborghini szalonokba, 357 ezer eurós áron, és nem árt sietni, mert ebből a tuning verzióból is korlátozott darabszámot, mindössze 500 db-ot gyárt majd az Audi tulajdonában lévő olasz gyárt.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?