Maserati GranCabrio MC: Négyen, szélsebessen

A Maserati GranCabrio MC, az olasz luxusmárka eddigi legdögösebb vászontetős négyülésese. Az újdonságnak a GranTurismo MC Stradale kupé adja az alapját. Négy ülés, nyitható vászontető, a korábbi GranCabrio és GranCabrio Sport kiviteleknél a módosított lökhárítók révén 48 mm-rel nyújtott hossz, 460 lóerős és 520 Nm-es a 4,7 literes V8-as motor.

A Grancabrio MC az alapnak számító Maserati Granturismo-nak immáron a hetedik reinkarnációja lesz, szoros rokonságban állva a kupé, a Granturismo MC Stradale-val. A két modell között a legfőbb különbség a tető megoldásban rejlik, bár a kabrió változat némileg „puhább” is, mint a kupé, hiszen itt a Stradale agresszív robotizált váltóműje helyett egy némileg finomabb szerkezetre szavaztak a mérnökök. A Grancabrio MC-ben egy a ZF által gyártott hatsebességes automataváltó kap helyet, ráadásul kupéból kimaradt hátsó üléspadot itt megtaláljuk, így akár négy személy is élvezheti a csodás V8-as morgását.

Maserati GranCabrio MCA legszembetűnőbb változás a Grancabrio külsejét érte, ahol a lökhárítókat agresszívebb fazonúra cserélték, és a Maserati hátuljára is felszereltek egy hatásosabb légterelőt, ami nagyobb sebesség mellett több leszorító erőt termel. A változtatások révén a Grancabrio MC 48 mm-rel hosszabb a normál változatnál. Az oldalsó küszöbbetétek és a feketére fényezett könnyűfém felnik is a vadított Maserati sajátjai.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?