Mazda MX-5: Könnyű generáció

Amikor a Mazda megalkotta MX-5-ös negyedik generációját, elsősorban arra koncentráltak, hogy könnyű legyen az autó. A SEMA 2015-ön bemutatott Speedster és Spyder tuning verziókon is a minél alacsonyabb tömegen volt a hangsúly. A fogyókúra azonban nem ért véget, a 2016-os SEMA-n bemutatták a Speedster legújabb változatát, illetve az új MX-5 RF modellt is.
Mazda MX-5

Habár az alap MX-5 meglehetősen egyszerű és könnyű, mindig lehet min spórolni. A Mazda ezért elhagyta a lenyitható tetőt és szélvédőt, könnyebb kerekekre cserélte a régieket, és az autó új kipufogórendszert és szénszálas kasztnipaneleket kapott. A Mazda szerint a Speedster Evolution 100 kilogrammal könnyebb nagytestvérénél, és azt is meg kell hagyni, hogy gyönyörűre sikerült. Mintha egy Porsche 550 és az MX-5 szerelemgyereke lenne.

Mazda MX-5

Az MX-5 RF biztosan nem fog akkora figyelmet kapni ezen a kiállításon, mint a Speedster, de azért érdemes áttekinteni. Az RF-et először New Yorkban mutatták be. A Mazda az alapmodellből sok mindent feláldozott az újdonság oltárán, ezt bizonyítja a drámai hatású összecsukható tető is. Az alapokon nem változtattak, és az autó megtarthatta a szélvédőjét is. Azzal fokozták az élményt, hogy az RF matt fekete fényezést kapott, amihez Rays felniket választottak.

Mazda MX-5
Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?