Skoda Citijet: Városi hot-rod

  • Fiatalos autó, fiatal tervezők munkája után
  • Ilyen lehetne egy hot-rod Skoda
A Škoda szakiskolájának 16 tanulója megépítette álmai autóját: megszületett a sportos Škoda CitiJet kabrió. A tanulmánymodell a Škoda tanuló-autó (Azubi Car) projektje keretében készült, és a dinamikus kétüléses modell május a 33. Wörthi-tavi GTI-találkozón tartja premierjét.

A Škoda CitiJet a Citigo műszaki alapjaira készült, dinamikus és kifejező nagyvárosi kabrió. Külső megjelenését markáns kék-fehér metálfényezés és sportos, szintén kék tónusú, 16 colos könnyűfém keréktárcsák jellemzik, amelyeket a kézi készítésű hátsó légterelő és a sportos kipufogórendszer két végcsöve egészít ki. A motorházfedél alatt egy 75 lóerő teljesítményű 1 literes MPI benzinmotor dolgozik.

Immár 2013 novembere óta munkálkodik a két ifjú hölgy és 14 fiatalember alkotta csapat személyes járműprojektjén, amely során a tanulók igazán szabadon engedhették fantáziájukat.

A szintén sportos utastér felszereltsége a Citigo Sport különleges modellváltozatén alapul, amelynek a vörös díszvarrásokkal készült, bőrbevonatú, háromküllős sportkormány éppúgy része, mint a sebességváltókar gomb és a kézifék-markolat bőrbevonata. Az üléskárpitok és a szőnyegek anyaga egyaránt a dinamikus stílusú „Sport” szövet, a műszerfal pedig fehér-vörös fényezést kapott. Nem hiányozhatott a 300 watt teljesítményű, különleges hangrendszer sem, s az utastér kék LED-megvilágítása követi a zene ütemét.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?