Tate Modern: Táncmúzeum

Tate Modern: Táncmúzeum
2015. májusábán a Tate Modern ideiglenesen a világhírű francia koreográfus, Boris Charmatz vezette Musée de la danse francia táncmúzeummá változik át. A BMW Tate Live programsorozat részeként Charmatz és több mint 75 táncosból álló társulata 48 órára birtokba veszi a londoni Tate Modern épületét, egy sor innovatív előadást és programot költöztetve az egykori erőműbe.

A BMW Tate Live egy immáron négy éves múltra visszatekintő, esszenciális partnerségi együttműködés a BMW és a Tate között, amely személyesen látogatható és online követhető formában egyaránt a művészi performanszokat és a tudományágakat átölelő programokat részesíti előnyben, széles körben bemutatva a XXI. századi élő produkciók változatos alkotói szabadságát.

Musée de la danseA Musée de la danse táncmúzeum Tate Modern-béli programsorozata az „If Tate Modern was Musée de la danse?” vezető mottó alatt többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy a londoni művészeti létesítmény milyen egyedülálló sajátosságokkal gazdagíthatja a francia táncmúzeum átfogó programkínálatát. A lehetőségek kiaknázása érdekében a két nap alatt a Musée de la danse a Tate Modern egész épületét táncba viszi: az előadások, műsorok, programok, bemutatók és egyéni installációk fényét az „alapító”, Boris Charmatz koreográfiája emeli majd, amely a múzeum körüli mindennapos tevékenységekre épül. A két nap során bizonyos időközönként Charmatz számos világhírű koreográfiája is műsorra kerül a Tate Modern Turbina Csarnokában (Turbine Hall), így többek között az 1993-as A bras-le-corps, a 2009-es Roman Photo, a 2010-es Levee des conflits és a 2014-es Manger is.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?