Toyota Camatte 57s: Lego autó nagyoknak

A tokiói nemzetközi játékkiállításon a Toyota többek közt egy elektromos tanulmányautóval képviseltette magát. A Camatte57s nevezetű autó különlegessége, hogy 57 darab könnyű karosszériaelemből áll, amiket tetszőleges színekben lehet variálni, így mindenki összelegózhatja magának a neki megfelelő színkombinációt.

Cserélhető karosszéria-panelekkel felszerelt autót mutatott be a Toyota egy tokiói játékkiállításon. A Camatte57s névre keresztelt modell pedálhajtású. A Camatte névre keresztelt modell belső tere 1+2 üléses kialakítású, a pedálok és az ülések állíthatók, hogy a gyerekek magasságuktól függetlenül beülhessenek a kormány mögé. A jobb hátsó ülésben ülő felnőtt segíthet a kormányzásban és a fékezésben is. Néhány mozdulattal az autó teljes karosszériája cserélhető, a Camatte sorozatgyártását egyelőre nem tervezi a Toyota.

A Camatte57s nevű tanulmányautó célja, hogy összehozza az autókedvelő szülőket és gyerekeket, akik vezethetik is a tetszés szerint összerakott járgányt.

Toyota Camette 57sA japánok célja a kissé fura kinézetű elektromos járgánnyal, hogy összehozzák a jelen és a jövő sofőrjeit, vagyis a szülőket és a gyerekeket, akik így együtt ,,tuningolhatják” kedvük szerint a Camatte57s külsejét. ,,Célunk, hogy egy olyan autót biztosítsunk a szülőknek és gyerekeknek, amivel megtapasztalhatják a vezetés élményét, a személyre szabhatóság örömét és átélhessék az autózás iránti rajongást.” – tette hozzá a Toyota egyik illetékese.

A 3 méter hosszú autót egy elektromotor hajtja, de azt egyelőre nem árulták el, hogy mekkora teljesítménnyel, azt viszont igen, hogy gyerekek is vezethetik, és az ülések háromszög alakú elrendezése lehetővé teszi, hogy a szülők a hátsó sorból besegítsenek, ha szükséges. A japán Camatte név egyébként törődést, gondoskodást jelent magyarul, míg az S betű a sawaru kifejezés rövidítése és érintést jelent.

sTag-Cloud.com budapest stag do

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?