Aston Martin Vanquish Volante: Carbon Edition

Aston Martin Vanquish Volante: Carbon Edition
A gyönyörű vonalú, szép belső terű 12 hengeres szörnyeteg az Aston Martin Vanquish egyértelműen a márka zászlóshajója, de vajon mit is tud a legújabb limitált verzió?! A Carbon Edition elsősorban a különleges szénszál fekete, vagy csont fehér fényezésével és a bőven mért szénszálas betétjeivel tér el az alapváltozattól.

 Aston Martin Vanquish Volante Carbon Edition E mellett azért a műszaki alapok terén is jelentős előrelépés történt az elődmodellhez képet. A 8 sebességes automataváltójával és a 12 hengeres V motorjával a Vanquish Volante sokkal inkább sportos benyomást kelt, mint az elődje, a kormányra szerelt sebességváltó billentyű révén pedig kezesebb is annál.A Vanquish ezzel minden fordulatszám tartományban és sebességfokozatban élettelibbnek, erősebbnek tűnik, amiben minden bizonnyal az 568 lóerőre izmosodó, 630 Nm-es nyomatékű erőforrásnak is komoly szerepe van.

 Aston Martin Vanquish Volante Carbon Edition A hatalmas szívómotornak köszönhetően pedig a Volante még agresszív vezetési stílus mellett is mentes attól az érzékenységtől, idegességtől, ami a kisebb turbómotorokra jellemző. Miközben a megállásról elől 398 milliméteres hat, míg hátul 360 milliméteres négydugattyús szénszál-kerámia fékek gondoskodnak. Az igényes szénszálas betétek társaságában így gondtalanul élvezhetjük a motor zengő üvöltését, miközben a Volante 3,8 másodperc alatt felgyorsul 0-ról 100 km/h-s sebességre, a sebességmérő mutatója pedig ezt követően meg sem áll a 317 km/h végsebesség eléréséig.

 Aston Martin Vanquish Volante Carbon Edition Bár nem az Aston Martin Vanquish Volante Carbon Edition a legnagyobb teljesítményű sportkocsi a piacon, az egyediségével, a személyiségével, valamint a sebesség-érzékiség kombinációjával azonban még a vetélytársaival összevetve is nagyon meggyőző ajánlat.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?