Aston Martin Vanquesh Volante: Karácsonyi ajándék

Nem ez az első eset, hogy egy autógyár kifejezetten a Neiman Marcus karácsonyi katalógusába készít különleges sportkocsit, és a siker eddig még egyszer sem maradt el. Általában öt percen belül elviszik a korlátozott példányszámú autókat, szinte függetlenül márkától, típustól és ártól.

Az egyedi átalakításokért felelős Q csapat (a név tisztelgés James Bond legendás kütyümestere előtt) Seychelles-kékre fényezte a karosszériát, Atlanti-kék vászontetőt illesztett rá, a hűtőmaszk magas fényű kidolgozást kapott. Szintén kékek a féknyergek, a modelljelzések pedig ezüstszínűek. A beltérben a legkiválóbb bőrkárpitokat Aurora-kék cérnával varrták meg, az ajtópanelek steppelt betéteket kaptak. A középkonzolt diófa borítja, a fejtámlákba bele hímezték a Neiman Marcus emblémáját. Az egészet négydarabos, egyedi táskaszettel egészítették ki.
A sötétkék, vászontetős sportkocsiba 573 lóerős, 6 literes V12-es motor kerül hatfokozatú automata váltóval, így 4,1 másodperc alatt érheti el a százas tempót, végsebessége pedig 294 km/h. Ezt persze minden Vanquish tudja, de az Aurora kék fényezést, a kék féknyergeket, a 20 hüvelykes szuperkönnyű alufelniket és a steppelt bőr ajtókárpitokat ebben a kombinációban csak a karácsonyi katalógusból lehet majd megrendelni.
A típusból összesen tíz példány készül, és bár egy-egy darabért 344500 amerikai dollárt – azaz közel 76,5 millió forintot – kérnek, szinte biztos, hogy százak próbálnak majd lecsapni az ünnepi ajánlatra.

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?