KIA A1A Optima: A napfény íze

Floridában mindig süt a nap, ezt használta ki a KIA, amikor megbízást adott az Optima modell fedél nélküli változatának az elkészítésére. A kabrió Optima A1A típusjelölését a Key West-nél végződő óceánparti autópálya szakaszról kapta, és sajnos biztosak lehetünk abban, hogy ebben a formában csak a képzelet szüleménye marad!

KIA A1A OptimaAz A1A Optimát ez az ikonikus országút ihlette: az autó napfényben fürdeti utasait, vadonatúj irányt szabva a vadonatúj, 2016-os Optimának. Ragyogó stílusa és prémium részletmegoldásai révén éppúgy tökéletesen otthon van Miamiban, a fényűző South Beach-en, mint a laza Key Westen, vagy épp a kettő között bárhol.

KIA A1A OptimaAz A1A Optima lemetszett tetőlemezével és megkurtított szélvédőjével fejet hajt a klasszikus amerikai roadster előtt. Ez az átépítés azonban minden, csak nem átlagos. A LUX Motorwerks művészei olyan dizájnautót építettek, amely tökéletesen alkalmas a mindennapi közlekedésre. Az acél merevítő csöveket diszkréten elrejtették a nyers vázszerkezet belsejében, így az autó megőrizte szerkezeti merevségét.

KIA A1A OptimaAz A1A Optima két hátsó oldalajtaja a legmerészebb tanulmányautókat idéző módon hátrafelé nyílik, ami éppúgy illik a roadster-hangulathoz, mint az egész autó felszabadult vidámságához. A külső megjelenést a South Beach szikrázó színvilága ihlette, a türkiz árnyalatot kifejezetten ehhez az autóhoz keverték ki. A 20 colos HRE S104 keréktárcsák, valamint a Tiarra Luxury felső és alsó hűtőmaszk olyan, modern megjelenést kölcsönöznek az A1A Optimának, amely tökéletesen beleolvad a South Beach csillogásába.

KIA A1A OptimaAz A1A Optima utasterét a legapróbb részletekig átdolgozták, hogy igazodjon a látványos külső megjelenéshez. Az elülső, mély kagylóüléseket és az egyedi gyártású, kettős hátsó ülést meghosszabbított kartámasz és különleges kialakítású padlókonzol választja el egymástól. Az üléseket, valamint az utastér teljes egészét vajpuha, bézs-titán árnyalatú bőrkárpit borítja, helyenként tetszetős ezüstszínű díszítésekkel. A 245 lóerős, négyhengeres turbós benzinmotorhoz érces hangú sportkipufogót társítottak. A KSport rugóstagokat alkalmazó sportfelfüggesztés alacsonyabb hasmagasságot, ezáltal még vonzóbb megjelenést ad az autónak.KIA A1A Optima

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?